Společnost ŠKODA AUTO v prvním čtvrtletí roku 2015 úspěšně pokračovala ve svém růstovém kurzu a dařilo se jí navýšit prodeje, tržby i provozní výsledek. V období od ledna do března dodala česká automobilka svým zákazníkům 265 100 vozů (plus 7,2 procenta),

Rekordní čtvrtletí: 265 100 vozů ŠKODA

„V silném prvním čtvrtletí ŠKODA plynule navázala na úspěchy loňského roku,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Vývoj našich prodejů a finanční výsledky za první tři měsíce jsou solidním základem pro další pozitivní rozvoj podniku. Automobilový rok 2015 je stále náročný, situace na některých trzích ještě nevykazuje zlepšení. S naší atraktivní modelovou paletou však sázíme na další ziskový růst,“ dodává Winfried Vahland.

Nová ŠKODA Superb stojí na startovní čáře

Tržby společnosti ŠKODA AUTO v období od ledna do března 2015 vzrostly o 6,3 procenta na 3,175 miliard euro (první čtvrtletí 2014: 2,986 miliard euro). Provozní výsledek vzrostl o 30,9 procenta na 242 milionů euro (první čtvrtletí 2014: 185 milionů euro). Obratová rendita vzrostla na 7,6 procenta, po 6,2 procentech v prvním čtvrtletí minulého roku. Vyšší ziskovost je zejména výsledkem modelového mixu a pozitivních objemových efektů.

„ŠKODA v prvním čtvrtletí rostla se ziskem a dále posilovala svou finanční sílu a výnosnost,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO, zodpovědný za oblast financí, Winfried Krause. „Navzdory náročným podmínkám na trhu a vysoké volatilitě směnných kurzů i nadále jednáme z pozice finanční síly,“ dodává finanční ředitel automobilky.