Po světové premiéře okořeněné vítězstvím v první soutěži letošního českého mistrovství v rally (MČR) se nový vůz ŠKODA Fabia R5 připravuje na své další domácí vystoupení. Na Rally Český Krumlov se do nového soutěžního vozu opět posadí úřadující asijsko-pa

ŠKODA Fabia R5

Koncem dubna předvedl nový vůz ŠKODA Fabia R5 úžasný start s triumfálním vítězstvím na Rally Šumava Klatovy. Tisíce fanoušků oslavovaly první vystoupení nového soutěžního vozu. A nyní přichází další výzva. Šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek: „Debut nového vozu Fabia R5 nemohl proběhnout lépe. Jsme na dobré cestě.“

Asijsko-pacifický šampion Kopecký po senzačním debutu s novým vozem Fabia R5 netrpělivě očekává Rally Český Krumlov: „Při první soutěži vše fungovalo bezvadně, Fabia R5 byla rychlá a absolutně spolehlivá. Věříme, že i v Krumlově budeme schopni jet vpředu. Tuto rally využijeme k dalšímu zdokonalení nastavení vozu Fabia R5.“

Rally Český Krumlov

Na Rally Český Krumlov má asijsko-pacifický šampion dobré vzpomínky: v roce 2012 zde Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem vyhráli. Tradiční podnik startuje v pátek v Českých Budějovicích a končí po 14 rychlostních zkouškách a celkových 161,92 km v sobotu v historickém městě Český Krumlov.

Mimořádnou výzvou pro tovární tým ŠKODA Motorsport je skutečnost, že současně s rally v jižních Čechách proběhne debut vozu Fabia R5 na mistrovství světa FIA v rally (kategorie WRC-2). V Portugalsku pojedou s novým vozem ŠKODA Fabia R5 mistr Evropy Esapekka Lappi a nově angažovaný talent Pontus Tidemand.

Součástí aktivit značky ŠKODA na krumlovské rally bude opět i bohatý doprovodný program pro široké spektrum fanoušků. „Hlavním tahákem bude bezesporu pokračování soutěže o vůz Fabia Monte Carlo do osobního vlastnictví,“ říká Michal Pres, vedoucí marketingu značky v České Republice a dodává: „Z první rally na Šumavě jsme měli velmi pozitivní ohlasy z řad veřejnosti, naše výrazná marketingová podpora tak bude pokračovat i na následujících soutěžích MČR.“

Mistrovství ČR v rally (MČR)

Soutěž/Datum
Rally Šumava Klatovy: 24.04.–25.04.2015
Rally Český Krumlov: 22.05.–23.05.2015
Rally Hustopeče: 19.06.–20.06.2015
Rally Bohemia: 10.07.–12.07.2015
Barum Czech Rally Zlín: 28.08.–30.08.2015
Rally Příbram: 02.10.–04.10.2015

Víte, že …

… o tomto víkendu se koná již 43. ročník Rally Český Krumlov? Při premiéře v roce 1971 slavil první z četných vítězství značky ŠKODA s legendárním vozem 1100 MB jistý pan Janouch.

… Rally Český Krumlov je jedinou českou rally ve FIA European Rally Trophy? Celkem patří do této série 14 soutěží po celé Evropě.
 
… Rally Český Krumlov místy vede po tratích, kde se v zimě lyžuje? Rychlostní zkouška „Lipno“, která se v sobotu projíždí dvakrát, je vrcholem a zároveň závěrečným bodem rally.

… v rámci doprovodného programu Rally Český Krumlov se konají četné další akce? Fanoušci se mimo jiné mohou těšit na soutěže historických vozů a vozidel a s alternativními pohony, na show legend rally a soutěž dálkově řízených aut.

… servisní parkoviště rally sídlí na Výstavišti v Českých Budějovicích? Největší jihočeské město s 93 000 obyvatel se po celém světě proslavilo pivem značky Budvar.