Tradiční prostředí travnatého letiště aeroklubu Plasy přivítalo návštěvníky již 19. Tuning, Styling & Hi-Fi srazu. Pro nás má tento sraz své osobité kouzlo nejen příjemným prostředím a kvalitou vozů, které sraz v Plasech navštěvují, ale především kvůl

Plasy 2015

První účastníci se na letiště začali sjíždět již v pátek, kdy se ve večerních hodinách uskutečnila první soutěž – noční tuning. Převážná část účastníků ale dorazila až v sobotu ráno a dopoledne. Po nezbytné přípravě a doleštění aut se soutěžící začali řadit na probíhající představování a hodnocení aut na plachtě, což je tradiční procedura srazu v Plasech.

TOP 20

Změnou oproti předchozím ročníkům byla úprava v kategoriích, kdy klasické rozdělení podle značek do scén a pořadí 1-2-3 vystřídalo jednotné ohodnocení TOP 20 pro 20 nejlepších aut srazu bez rozdílu značky. Průkopníkem tohoto, v zahraničí velmi populárního a rozšířeného systému hodnocení u nás, je Olin, který toto s úspěchem aplikuje na srazech Skodahome již řadu let. Doplňkové kategorie Girls tuning, Best airbrush, Best interier a Best motor styling zůstali bez změn.

V odpoledních hodinách přišlo na řadu losování tomboly, představení nové hymny srazu v Plasech a vyhlášení výsledků spojené a předáním pohárů těm nejlepším. A nám nezbývá, než poděkovat Frančeskovi za to, že tento skvělý sraz se příští rok dočká svého jubilejního 20. pokračování a doufejme, že ne posledního.

 

Velká fotogalerie 19. Tuning, Styling & Hi-Fi sraz

Text a Foto: Fíla