O druhém červnovém víkendu se v Praze Bohnicích konal již druhý ročník největší motoristické slavnosti LEGENDY 2015. Bylo k vidění přes tisíc exponátů z let minulých, ale i ze současných novinek.

LEGENDY

Po trochu rozpačitém prvním ročníku, se nyní pořadatelům podařilo připravit akci, na které se snad žádný návštěvník nenudil a našel si právě to, co ho zajímá. Byly zde novinky současného automobilového průmyslu, legendární závodní vozy a nechyběly ani klasická historická vozidla.

Novinky automobilového průmyslu

Asi největší zastoupení nových vozů měla firma BMW a VW, ale nás spíše zajímali vozy s okřídleným šípem ve znaku. Bohužel se automobilka ŠKODA  prezentovala pouze přes jednoho ze svých prodejců, který zde měl sice všechny mladoboleslavské novinky (Fabia R5, Fabia Combi, Superb), ale tato akce by si z našeho pohledu zasloužila v domovské zemi oficiální zastoupení samostatným výrobcem.

Závodní speciály

I zde si každý milovník rychlých kol přišel na své. Nejen, že si našel svůj okruh zájmu (rally, okruhy, dálkové soutěže, atd.), ale zároveň mohl některé vozy vidět i v akci. Pro tyto speciály byla v zadní části bohnického areálu vytvořena krátká rychlostní zkouška.

Ameriky

Samotnou kapitolou byly Ameriky. Návštěvníci mohli obdivovat staré velké koráby silnic, tak i nadupané Mustangy, či nezkrotnou Cobru. Ti, co milují teréní vozy, mohli navštívit expozici Club Jeep Czech Republik, kde si mohli například prohlédnout Jeep Grand Cherokee z roku 1998 a s osmiválcem o obsahu 5,9 litru pod kapotou.

Historická vozidla

Asi samostatnou velkou kapitolou jsou historická vozidla. Velkou expozici představil Autoklub České republiky, kde se představila i řada škodovek. Samostatnou expozicí byly sanitní a policejní vozy, kde návštěvníci viděli vozy ŠKODA, Volha, Vaz atd.

Veterány představila i mediální skupina ŠKODA.NEVĚDĚT… provozující weby SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz, VW-scene.cz a partnerský  SKODAMOTOR.cz. V naší expozici byly vozy ŠKODA 130 RS, ŠKODA 1000 MBX DeLuxe, ŠKODA MBG DeLuxe a magnetem byla replika Porsche 550 z roku 1955 postavená na podlahové platformě Škoda 130 Rapid.

Závěrem nesmíme zapomenout ani na dvě kola. Samostatnou expozici měly i motocykly, mezi nimiž byly i konstrukce, na kterých se snad nedá ani jezdit. Zajímavá byla i výstava našich významných fotografů a malířů, kterým vévodily reprodukce Maestra Václava Zapadlíka. V areálu bylo i mnoho prodejců spojených s automobily, ze kterých alespoň vzpomenu Millers Oils nebo Meguiar’s.

Velká fotogalerie 2.LEGENDY 2015