Ihned po své výstavní premiéře na frankfurtském autosalonu IAA vstoupí nová ŠKODA Superb Combi na trh. Stejně jako liftback dosahuje i ŠKODA Superb Combi zcela nové designové a technické úrovně. Velice působivě převádí expresivní design liftbacku na karos

ŠKODA Superb Combi

„Nová ŠKODA Superb Combi ztělesňuje základní hodnoty naší značky a je prostornější, praktičtější než kdykoli předtím,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. „Dynamický vzhled tak obohacuje nabídku segmentu vozů střední třídy s karoserií kombi. Svou kombinací estetiky a funkčnosti doplněnou o inovativní technologii MQB nadchne nový Superb Combi pro značku nové zákazníky.“

Nová ŠKODA Superb Combi je k dispozici ve výbavových stupních Active, Ambition a Style. Vrcholnou verzí je varianta ŠKODA Superb Combi Laurin & Klement.

Od roku 2009 nabízí automobilka svou špičkovou modelovou řadu ŠKODA Superb i ve verzi kombi. Dosud dodala ŠKODA AUTO svým zákazníkům na celém světě více než 213 000 vozů ŠKODA Superb Combi. To představuje zhruba 37% všech vozů řady ŠKODA Superb prodaných od roku 2009.

„Nová ŠKODA Superb představuje nový směr designového jazyka mladoboleslavské automobilky. S modelem Superb Combi vstupujeme do segmetu trhu, který perfektně kombinuje atraktivní design a vysokou praktičnost,“ říká Dr. Frank Welsch, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje. Modulární platforma MQB umožnila designérům „vytvarovat“ mnohem vyváženější a dynamičtější proporce nového modelu Superb Combi. Nová generace je o 23 mm delší, 47 mm širší a o 4 mm nižší než její předchůdce. Nejvyšší místo karoserie je ve výšce 1 496 mm. Rozvor prodloužený o 80 mm a o 61 mm zkrácený přední převis přispívají dynamickému designu mladoboleslavské novinky. Díky širšímu rozchodu, vpředu o 39 mm a vzadu o 55 mm, se přední i zadní kola přiblížila okrajům karoserie, a tak se zvýšila stabilita jízdy.

Design nového modelu Superb Combi se vyznačuje ostrými liniemi, výrazně ohraničenými plochami, puristickou precizností a elegantními tvary. Až do posledního detailu se exteriérem a interiérem prolínají krystalické prvky. Pozornost při pohledu na exteriér vozu upoutává střídání konvexních a konkávních ploch, napojení hran a ostrých linií. Designový jazyk, ve kterém je značná pozornost věnována horizontálně orientovaným prvkům, působivě přechází i do interiéru vozu.

Velká fotogalerie ŠKODA Superb Combi ZDE

K nejsilnějším stránkám modelové řady ŠKODA Superb patří od samého počátku bohatá nabídka prostoru a vysoká úroveň komfortu. Nová generace vozu ŠKODA Superb Combi tyto tradiční přednosti dále rozvíjí a posouvá na novou úroveň. Žádný z přímých konkurentů nenabízí tolik prostoru jako nová ŠKODA Superb Combi.

Nabídka prostoru v novém modelu Superb Combi se oproti předchozí generaci ještě zlepšila. Řidič a spolujezdec si užívají o 39 mm větší šířku ve výšce loktů a více místa nad hlavou. Na zadních sedadlech činí prostor před koleny vzadu 157 mm. To je téměř dvojnásobek nejvyšší konkurenční hodnoty. Také efektivní prostor nad sedadlem (vpředu 995 mm a vzadu 1 001 mm) je výrazně větší než u kteréhokoli jiného modelu v tomto segmentu. Šířka ve výšce loktů na zadních sedadlech vzrostla o 70 mm.

Nejlepší hodnotu v segmentu nabízí také zavazadlový prostor, který překvapí objemem 660 litrů, což je o 27 litrů více než u předchozí generace modelu Superb Combi. Po sklopení opěradel zadních sedadel vzroste objem zavazadlového prostoru na hodnotu 1 950 litrů. Opěradla zadních sedadel lze sklopit i pomocí tlačítka v zavazadlovém prostoru.

Nový model Superb Combi není jen větší a prostornější než jeho předchozí generace, ale nabízí také nová komfortní řešení. V novém kombi se stejně jako u liftbacku poprvé v rámci palety vozů značky ŠKODA setkáváme s adaptivním podvozkem Dynamic Chassis Control (DCC) včetně volby jízdního profilu. Díky adaptivnímu podvozku může řidič upravit jízdní vlastnosti vozu individuálně dle svého vkusu. Má volby normálního, sportovního nebo komfortního režimu. Volba jízdního profilu kombinovaná s DCC nabízí také režimy „Eco“ a „Individual“.

S novou generací modelu Superb Combi dosahuje téma konektivity zcela nových rozměrů. Zákazníci si mohou vybrat mezi čtyřmi novými infotainment systémy vybudovanými na bázi zařízení modulární stavebnice infotainment systémů MIB (Modularer Infotainment Baukasten) koncernu Volkswagen. Nová generace přístrojů pracuje výrazně rychleji než doposud, disponuje citlivými dotykovými displeji s vysokým rozlišením a nabízí více funkcí a nová rozhraní. Pro novou generaci modelu ŠKODA Superb si konstruktéři připravili 31 „Simply Clever“ řešení. Ve spojení s mnoha inteligentními asistenčními systémy dosahuje praktičnost model Superbu Combi nové dimenze.

Svou premiéru oslaví v novém modelu Superb Combi 21 chytrých řešení. Deset z nich je dokonce úplnou novinkou pro vozy značky ŠKODA.

Nová ŠKODA Superb Combi dosahuje s novými agregáty nejlepších hodnot výkonu a spotřeby. Motory nové generace modelu ŠKODA Superb splňující emisní normu EU 6 nabízí až o 30 % nižší spotřebu a emise.

Nová ŠKODA Superb Combi zaujme mimořádně vysokou úrovní bezpečnosti. V nabídce je celá řada asistenčních systémů na bázi inovativní technologie MQB. Vůz má kromě toho zcela nový podvozek. Nejmodernější zádržné systémy a tužší karoserie zajistí v případě kolize maximální možnou ochranu posádky.

Velká fotogalerie ŠKODA Superb Combi ZDE