Bernhard Maier novým předsedou představenstva ŠKODA AUTO, a.s..Dosavadní předseda představenstva ŠKODA AUTO Prof. Dr. Winfried Vahland přebírá vedení nově vytvořeného koncernového regionu Volkswagen Severní Amerika (NAR).

ŠKODA AUTO

Po pěti úspěšných letech růstu a modelové ofenzívy dochází ke změně ve vrcholovém vedení ŠKODA AUTO: 1. listopadu 2015 se stane Bernhard Maier (55), dosavadní člen představenstva společnosti Porsche AG pro prodej a marketing, předsedou představenstva ŠKODA AUTO. Současně přebírá dosavadní předseda představenstva Prof. Dr. Winfried Vahland (58) vedení nově vytvořeného koncernového regionu Severní Amerika (NAR).

V osobě Bernharda Maiera získává ŠKODA AUTO předsedu představenstva, který je od svého mládí úzce spjat s automobily. Nejdříve se vyučil automechanikem a následně pokračoval ve studiu podnikové ekonomiky v německém Calw. Poté, co Maier pracoval u firmy Nixdorf, nastoupil v roce 1988 do prodejní organizace společnosti BMW AG, kde zastával různé řídicí funkce na domácím trhu i v zahraničí. V červnu 2001 přestoupil Maier k Porsche AG a vedl aktivity domácí prodejní organizace. V roce 2010 se v Porsche AG stal členem představenstva za prodej a marketing. Jako nový předseda představenstva ŠKODA AUTO, a.s. bude důsledně prosazovat další rozvoj značky.

Bernhard Maier přebírá předsednictví od Prof. Dr. Winfrieda Vahlanda, který v předchozích letech přivedl značku největším růstem i modelovou ofenzívou v její historii do nové dimenze. „Nebylo to pro mne snadné rozhodnutí převzít po více než pěti tvořivých, úspěšných a krásných letech nové úkoly v koncernu,“ řekl Prof. Dr. Winfried Vahland. „ŠKODA je něco naprosto výjimečného. Základem této výjimečnosti je velká škodovácká rodina, stejně jako síla a dynamika této značky,“ dodává Prof. Dr. Winfried Vahland.

S objemem prodeje přes 1 milion automobilů a přítomnosti značky na více než 100 trzích celého světa se již ŠKODA etablovala jako mezinárodní velkovýrobce automobilů. Se svým designem a moderní technikou dosáhly automobily ŠKODA nejvyšší pozice ve svém segmentu. Prof. Dr. Vahland přebírá od 1. listopadu 2015 odpovědnost a zároveň funkci prezidenta a CEO pro nově vytvořený koncernový region NAR. V této roli bude zároveň zastávat funkci člena představenstva značky Volkswagen.