Při posledním testu vozu ŠKODA Fabia, jsme se zaměřili hlavně na interiér. I zde můžete vybírat z mnoha různých kombinací.

Nová ŠKODA Fabia

Nová Fabia jako první sériový model značky ŠKODA ukazuje evoluci designového jazyka mladoboleslavské automobilky směrem k expresivnějšímu, emocionálnějšímu designu. Vůbec poprvé u sériového vozu designéři uplatnili nové designové prvky studie „ŠKODA VisionC“.

Interiér mnoha tváří

Interiér je navržený s ohledem na vizuální čistotu, přehlednost a pozornost i k těm nejmenším detailům. Všechny ovládací prvky jsou na správném místě a ovládají se intuitivně. Zákazník si může vybrat ze tří základních interiérů Active, Ambition a Style. Dále je lze různě barevně kombinovat a ve finále doplnit i o sportovní sedadla, a právě těmi byla osazena i námi testovaná Fabia.

Sportovní sedadla jsou součástí „Dynamic paketu“, ke kterému ještě patří kryty pedálů z ušlechtilé oceli. Nás zajímalo, jak se v nich sedí. Vyzkoušeli jsme je jak v popojíždění při městském provozu, tak při delší cesta tak i při sportovní jízdě.

Sedadla byla pohodlná jak pro objemnější postavy, tak i pro řidiče atakujícího výškou dva metry. Opěradla mají dostatečnou výšku integrované opěrky a sedák zvládá podepřít i delší nohy. Tvarové řešení a tvrdost sedadel vyhovuje jak delším jízdám, či boční držení při sportovní jízdě.

Ze sportovních sedadel je i dobře viditelný sdružený panel přístrojů s jasnou optikou. Ovládací prvky, páčky a spínače, stejně jako vnitřní kliky dveří jsou v dosahu řidiče. Středový panel je užší, než dosud a je opticky oddělen od palubní desky, čímž vytváří pro posádku více prostoru.

SKODAHOME.cz doporučuje „Dynamic paket“

Za cenu pěti tisíc získáte velmi pohodlná a atraktivní sedadla. My je ještě doporučujeme doplnit o malý kožený paket a s kryty pedálů z ušlechtilé oceli, dáte i interiéru určitou dávku dynamiky.

Velká fotogalerie ZDE