Krátce před svátky vnáší ŠKODA emoce do vánoční pošty: s novými symboly ŠKODAJIS mohou uživatelé chytrých telefonů kreativně vytvářet svá osobní sdělení. Přitom mohou vybírat z více než 150 takzvaných emotikonů nebo emojis na téma Vánoce, vozy značky ŠKODA, témata týkající se značky ŠKODA, Motorsport a humor.

„Obrázek řekne víc než tisíc slov,“ říká Stefan Büscher, vedoucí marketingu značky ŠKODA. „Nové ŠKODAJIS ulehčují elektronickou komunikaci emocionálním způsobem, který umí oslovit. Jednoduše chytrý ‚Simply Clever’ nápad, který zákazníkům a přátelům značky trochu usnadní život,“ dodává Büscher.

Ať už je to vánoční stromeček, aktuální modely i veterány značky ŠKODA, silvestrovská raketa nebo srdíčko vytvarované z rukou – moderní a kreativní ŠKODAJIS nabízí řadu symbolů z různých tematických okruhů. Obrazové symboly jsou k dispozici jako aplikace pro chytré telefony, kterou lze bezplatně stahovat do přístrojů s operačními systémy Android a iOS.

Takzvané emotikony nebo emojis jsou symboly a znaky, používané v uvolněné digitální korespondenci, například v e-mailech, zprávách na WhatsApp nebo a sociálních sítích. Nejčastěji používané emotikony jsou tzv. smajlíky. Pojem emotikon vznikl složením slov ‚emotion’ a ‚icon’. Synonymem je pak pojem emoji, vzniklý kombinací japonských slov ‚e’ – obrázek a ‚moji’ znak.

Jak silně jsou emotikony v komunikaci rozšířené, dokazuje slovo roku 2015 ve Velké Británii. Poprvé zde bylo slovem roku zvoleno emoji: „smajlík“ se slzami radosti.
Vedle této aplikace připravila ŠKODA pro své fanoušky také novou webovou stránku www.skodachristmas.com. Zde je možno vytvářet originální vánoční přání a sdílet je s přáteli.

Aplikaci ŠKODAJIS lze bezplatně stahovat do přístrojů s operačním systémem Android a iOS.