› Úspěch: ŠKODA Octavia byla čtenáři časopisu ,auto, motor und sport‘ potřetí za sebou zvolena nejlepším importovaným kompaktním vozem v Německu
› Bestseller: Dodávky vozu ŠKODA Octavia zákazníkům v roce 2015 vzrostly o 11 procent
› Pestrá paleta modelů: ŠKODA Octavia je k dispozici v celkem 13 modelových variantách

,Best Cars‘

ŠKODA Octavia byla čtenáři odborného motoristického časopisu ,auto, motor und sport‘ (,ams‘) potřetí za sebou zvolena nejlepším importovaným kompaktním vozem. S 18,1 procenty všech odevzdaných hlasů se bestseller značky ŠKODA v této silně obsazené kategorii prosadil proti mezinárodní konkurenci.

„Volba čtenářů časopisu ,auto, motor und sport‘ je pro nás velice cenným vyznamenáním. V této anketě rozhodují lidé, pro které jsme tento vůz vyvinuli a vyrobili. Třetí úspěch v řadě je důkazem toho, že jsme v případě Octavie mnohé provedli dobře. Proto je pro nás toto vyznamenání také oceněním intenzivního nasazení celého týmu zaměstnanců společnosti ŠKODA AUTO, kteří odvedli velký kus práce, aby z Octavie udělali mimořádné auto,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier.

ŠKODA Octavia

V roce 2015 dodala ŠKODA svým zákazníkům na celém světě přes 430 000 vozů řady Octavia. V porovnání s předchozím rokem to představuje zvýšení prodeje o 11,1 procent. Z toho bylo v roce 2015 téměř 58 000 vozů řady Octavia zaregistrováno v Německu. To odpovídá šestému místu ve statistice registrací německého Spolkového úřadu pro motorová vozidla (KBA). Octavia je tak i počtem registrací nejúspěšnějším importovaným vozem v Německu.

Po zahájení prodeje verze ŠKODA Octavia RS 4×4 v listopadu loňského roku je v nabídce celkem 13 variant špičkového modelu značky ŠKODA: Od šetrného modelu ŠKODA Octavia GreenLine přes verzi ŠKODA Octavia 4×4 až po model Octavia RS 230, nejrychlejší Octavii všech dob.

Čtenářská anketa „Best Cars“ renomovaného odborného časopisu ,auto, motor und sport‘ se letos konala již počtyřicáté. Čtenáři vybírali z celkem 364 modelů v jedenácti kategoriích. Ve třídě kompaktních importovaných vozů se s 18,1 procenty všech odevzdaných hlasů na prvním místě umístila ŠKODA Octavia.