Mnoho majitelů nových vozů řeší i montáž závěsného zařízení.  My jsme si při výběru zvolili několik zásadních kritérií. Aby tažné zařízení bylo demontovatelné a nemusel se řezat otvor do nárazníku, protože na novou Fabii Monte Carlo ani neexistuje kryt difuzoru.

SVC Groupe

Tím nám hned na začátku vypadlo z hledáčku originální tažné zařízení nabízené automobilkou Škoda. Jediným výrobcem splňující naše požadavky je jednička v tomto oboru firma SVC Groupe z Náchoda. Nejenže nabízejí tažné zařízení špičkové kvality, ale zároveň splňují veškeré normy ohledně zapojení elektrické instalace s následnou komunikací s vozidlem.DSC_7468

SVC Groupe je firma s více jak třiadvacetiletou zkušeností při vývoji a výrobě tažných zařízení. Je originálním českým výrobcem, který vyrábí tažná zařízení té nejvyšší kvality. Ne vždy je cesta jednoduchá v boji s úřednickým šimlem, ale výrobky z Náchoda jsou stále krok před ostatními.

Tažné zařízení pro ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo

Na náš nový vůz ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo jsme chtěli takové tažné zařízení, které nebude hyzdit nějakým výřezem zadní část vozu. Tento požadavek splnilo jako jediné tažné zařízení z SVC Groupe. Dalším důležitým prvkem byla komunikace elektroniky auta s přívěsem a i toto bylo bezchybně zvládnuto.

Vše začalo demontáží zadního nárazníku a montáži závěsného zařízení. Zde je důležitá preciznost mechanika, protože některé zvláště plastové díly potřebují při demontáži, či montáži cit. Dalším krokem byla montáž zásuvky, příprava kabeláže a opětovná montáž zadního nárazníku.

Nyní přichází na řadu demontáž vnitřních plastů a natažení kabeláže až k přístrojové desce, kde se nachází pojistková skřínka. Součástí kabeláže je i modul, co vám zajistí veškerý komfort, který nová auta nabízejí (např. vypnutí couv. asistentů, detekuje závadu na kterémkoli světle přívěsu). Posledním a nejdůležitějším krokem je celou elektroinstalaci nakódovat a oživit s automobilem.

Zapsání do TP

Po úspěšné montáži v certifikovaném montážním středisku SVC Group je Vám předán TYPOVÝ LIST, se kterým stačí navštívit příslušný úřad a nechat si tažné zařízení zapsat do velkého i malého technického průkazu. Nám zapsání zabralo 20 minut a stálo 50,-Kč.