› Nová ŠKODA Fabia Combi ScoutLine zažívá na autosalonu v Ženevě svou výstavní premiéru
› Nyní je provedení ScoutLine k dispozici pro modely Fabia Combi a Rapid Spaceback
› Outdoorový vzhled, ochranné elementy, šestnáctipalcová nebo sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny
› Dodávky vozů řady ŠKODA Fabia zákazníkům v roce 2015 v Evropě vzrostly o 20 %

ŠKODA AUTO rozšiřuje svou nabídku modelů v provedení ScoutLine. Na autosalonu v Ženevě slaví svou světovou premiéru ŠKODA Fabia Combi ScoutLine – po modelu Rapid Spaceback je to druhý model značky ŠKODA v provedení ScoutLine, který zaujme outdoorovým vzhledem, ochrannými elementy karoserie a atraktivními koly z lehké slitiny.

ŠKODA Fabia Combi ScoutLine SKODA-Fabia-Combi-ScoutLine-08

Model Fabia třetí generace v provedení hatchback je na trhu od konce roku 2014, ve variantně kombi od začátku roku 2015. V minulém roce přestavila mladoboleslavská automobilka také atraktivní modelové varianty Fabia Monte Carlo a Fabia Combi Monte Carlo.

ŠKODA Fabia Combi je nyní k dispozici také v provedení ScoutLine. Do předního a zadního nárazníku v matně černém provedení jsou integrovány ochranné elementy lakované reflexní stříbrnou barvou. Součástí sériové nabídky jsou mlhové světlomety. Boční prahy a podběhy karoserie chrání rovněž matně černé ochranné elementy. Kryty vnějších zpětných zrcátek jsou provedeny v reflexně stříbrné barvě. Robustní dobrodružně laděný vzhled vozu ŠKODA Fabia Combi ScoutLine doplňuje stříbrně lakovaný střešní nosič.

ŠKODA Fabia Combi ScoutLine může být vybavena buď šestnáctipalcovými koly z lehké slitiny v designu „Rock“ nebo sedmnáctipalcovými koly z lehké slitiny v designu „Clubber“ nebo „Camelot“. Pro model Fabia Combi ScoutLine jsou k dispozici všechny barvy modelu Fabia Combi.

Pro pohon modelu ŠKODA Fabia Combi ScoutLine je k dispozici široká paleta motorizací Fabia Combi. V nabídce jsou tři benzinové motory (55 kW/75 k, 66 kW/90 k a 81 kW/110 k) a tři naftové agregáty (55 kW/75 PS, 66 kW/90 k a 77 kW/105 k). Všechny motorizace splňují emisní normu EU 6. Vedle výrazného vzhledu přesvědčí varianta ScoutLine také všemi přednostmi vozu Fabia Combi. Velice působivá je kombinace expresivního designu, praktických řešení, velkorysého prostoru, vysoké hospodárnosti a špičkové techniky.

Vůz nabízí také inovativní bezpečnostní a komfortní systémy a moderní infotainment. V oblasti konektivity je možno vůz ŠKODA Fabia propojit s chytrými telefony. Jak je pro vozy značky ŠKODA typické, nabízí Fabia Combi ScoutLine prostorný interiér – mimo jiné s největším zavazadlovým prostorem v celém segmentu – a vysokou míru praktičnosti, zahrnující až 19 Simply Clever řešení.

Model ŠKODA Fabia se u zákazníků těší velké oblibě. V roce 2015 vzrostly dodávky vozů Fabia v Evropě o 20 %. Od svého uvedení na trh v roce 1999 je ŠKODA Fabia pevnou součástí produktové palety a po modelech Octavia a Rapid třetím nejprodávanějším vozem mladoboleslavské automobilky. Dosud bylo zákazníkům na celém světě dodáno zhruba 3,7 milionu vozů Fabia první až třetí generace.