›    ŠKODA je od roku 1993 oficiálním hlavním sponzorem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016
›    Tradiční česká automobilka přivádí hokejové fanoušky do varu už před samotným MS konaným v Rusku
›    Silná podpora: ŠKODA vedle ledního hokeje podporuje také cyklistiku a motoristický sport

Od 6. do 22. května se budou zraky sportovního světa upírat na Rusko. V této době se totiž v Moskvě a v Petrohradě bude konat 80. Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016. ŠKODA AUTO podpoří tento turnaj letos již po čtyřiadvacáté za sebou jako oficiální hlavní sponzor.

ŠKODA – Česká republika

Domácí trh značky ŠKODA – Česká republika – je nespornou hokejovou baštou. Před 25 lety se česká automobilka stala součástí koncernu Volkswagen a letos bude už po čtyřiadvacáté oficiálním hlavním sponzorem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji. V roce 1992 vstoupila ŠKODA na tuto půdu jako oficiální vůz Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji konaného v Praze a v Bratislavě, od roku 1993 je značka hlavním oficiálním sponzorem každého mistrovství.

Již před úvodním zápasem, který se odehraje 6. května, se značka ŠKODA na mistrovství připravuje a potěší nadšené fanoušky ledního hokeje několika zajímavými akcemi. ŠKODA AUTO Rusko například podpořila velkou slavnost u příležitosti znovuotevření hokejového stadionu v Petrohradě. ,Yubileyny Sports Palace Ice Arena‘ je jedním ze dvou dějišť Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2016 a po rozsáhlé modernizaci těsně před touto velkou sportovní událostí se zaskvěla v plném lesku. Na zahájení se v poutavém přátelském zápase utkaly národní týmy Ruska a Norska. I zde byla značka ŠKODA přímo zastoupena, neboť ruský importér je od roku 2010 oficiálním partnerem ruského národního týmu.hokej-02

ŠKODA AUTO Rusko

ŠKODA AUTO Rusko také pozvala všechny fanoušky tohoto ,cool‘ sportu na velkou party v srdci Petrohradu. Dlouhá kolona modelů tradiční české automobilky jela od Něvského prospektu – jedné z nejznámějších ulic v Rusku – až na Palácové náměstí. Vedle vozů značky ŠKODA byla v centru pozornosti také řada prominentních hokejových osobností, jako je Alexander Yudin, stříbrný medailista z MS 2002 nebo Vladislav Kamenev, kapitán ruského juniorského národního týmu. Mnoho hokejových fanoušků a obyvatel této milionové metropole jásalo kolem trati kolony a tvořilo tak působivou kulisu. Při příjezdu na Palácové náměstí v Petrohradě uvítal sportovce i kolonu vozů tzv. flashmob v podobě obrovské mexické vlny. Jako symbolické odpočítávání k úvodnímu zápasu IIHF Mistrovství světa v ledním hokeji 2016 při velkém finále vystoupalo k nebi nad Petrohradem několik tisíc bílých balónků.

Při letošním Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji bude o titul mistra světa bojovat celkem 16 týmů. Úvodní zápas sehraje Česká republika s domácím mužstvem Ruska dne 6. května v ,Ice Palace‘ aréně v Moskvě. Další zápasy se odehrají v ,Yubileyny Sports Palace Ice Arena‘ v Petrohradě.

Značka se tradičně angažuje v řadě sportovních disciplín. Nejdůležitější pilíře sponzoringové strategie podniku jsou ale lední hokej, cyklistika a motoristický sport. Již od roku 1992 je ŠKODA partnerem IIHF mistrovství světa v ledním hokeji. Na Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 v České republice bylo logo značky ŠKODA vidět na dresech a přilbách národních týmů České republiky, Slovenska a USA. Kromě toho ŠKODA jako hlavní sponzor podporuje také Champions Hockey League (CHL) a je partnerem několika hokejových týmů. Od roku 2012 značka také výrazně podporuje dorost. ŠKODA Junior Ice Hockey Cup nabízí mladým talentům příležitost prokázat své schopnosti.