Největší autoshow v ČR přilákala návštěvníky z 9 zemí Evropy.

PRAGUE CAR FESTIVAL 2016

Prague Car Festival je již několik let tahákem pro všechny fanoušky automobilů. Pátý ročník, který se konal již tradičně na konci prázdnin na výstavišti PVA EXPO PRAHA, přilákal téměř 18 tisíc návštěvníků a ti se mohli na ploše více než 22 000 m2 podívat na opravdové skvosty ze světa motorismu.prague-car-festival-056

Letošní ročník přinesl několik novinek. Největší z nich bylo rozšíření výstavy o třetí halu, které umožnilo prezentovat nejen upravené vozy z celé Evropy, závodní speciály, americké klasiky a další zajímavosti, ale poprvé také rozsáhlé představení nových sériových aut mnoha značek. K vidění byly např. McLaren, Ford, Alfa Romeo, Praga, upravené Mercedesy a další.


Sekce tuningových vozů ukázala to nejlepší, co lze dnes v této oblasti nabídnout. Polovina všech tuningových exponátů v čele s hlavní hvězdou Lamborghini Huracán v úpravě Liberty Walk dorazila ze zahraničí. Prague Car Festival je jedinou akcí u nás, kde je možné podobná auta vidět. Příznivce sportovních automobilových disciplín určitě potěšila sekce Racing Cars, která nabídla závodní speciály a představení týmů z několika motoristických disciplín.

…ŠKODA.NEVĚDĚT

Nechybělo ani zastoupení mediální skupiny …ŠKODA.NEVĚDĚT, do které spadají weby SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz a SKODAMOTOR.cz. Návštěvníci si v expozici mohli prohlédnout průřez historií značky ŠKODA. Nejstarším vozem byla předválečná ŠKODA 420, závodní speciály zastupovala legendární ŠKODA 130 RS, nechyběly ani natuněné káry s okřídleným šípem ve znaku a současné modely zastupovala ŠKODA Fabia Combi Monte Carlo.


Venkovní plocha nabídla návštěvníkům ojedinělou možnost vyzkoušet si jízdu v elektromobilu. Na připraveném okruhu se vystřídalo během celého víkendu 14 modelů, které neustále kroužily a ukázaly tak, že se tyto technologie stále více stávají realitou. Atmosféru venkovní plochy dokresloval doprovodný sraz upravených automobilů, bezplatné testovací jízdy skůtrů a čtyřkolek a nechyběly ani expozice partnerů akce.
prague-car-festival-063
Prague Car Festival je především o autech, ale nesmí chybět ani zábava a doprovodný program. Soutěže o královnu krásy, módní přehlídky, kaskadérské show, focení s modelkami, workshopy, jízdy na dětských formulových šlapadlech, bohatá tombola a další aktivity přinesly všem návštěvníkům skvělé zážitky. A pokud je budou chtít opakovat, mohou se již nyní těšit na ročník 2017, který se koná ve dnech 2. a 3. září.

Velká galerie PRAGUE CAR FESTIVAL 2016