V letošním roce v Dolních Chabrech proběhl již 23. sraz SKODAHOME.cz, který pořádá mediální skupina …ŠKODA.NEVĚDĚT, do které patří weby SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz, VW-scene.cz a partnerský ŠKODAMOTOR.cz.

Podzimní setkání

Letošní podzimní setkání jsme posunuli trochu dopředu, ale počasí bylo proti nám.  I přes deštivé počasí přijelo do kempu mnoho hezkých veteránů. Protikladem byly natuněné káry, mezi nimiž byla auta i od našich západních sousedů.

ŠKODATOUR 2016

Hlavní soutěží podzimního srazu byla malá orientační soutěž ŠKODATOUR 2016. Na start se postavily dvě desítky vozů, z čehož dvě třetiny tvořily historická vozidla. Trať měřila přes dvacet kilometrů, a na soutěžící bylo připraveno několik samoúkolů.

Asi nejzáludnější otázka byla, jak je vzdálený klecanský přívoz od soutoku Labe s Vltavou. Zde některé posádky hodně tratily, ale naopak některé získaly. O pořadí v TOP 10, více méně rozhodoval první úkol zastavit 133 cm před překážkou (za každý +/- centimetr trestný bod). Zde excelovala VIP posádka Ptica, Petr, Ziky na voze ŠKODA 120 L z roku 1983 a do soutěže vyjížděla bez trestného bodu.

Do cíle se i přes nepřízeň počasí navrátily všechny posádky. Putovní pohár, který věnoval ŠKODAMOTOR.cz si odvezla brněnská posádka na voze ŠKODA 1000 MBX.

24. sraz SKODAHOME.cz

Sice se blíží konec sezóny, ale v našich hlavách už myslíme na příští již 24. sraz SKODAHOME.cz, pro který plánujeme termín z kraje června.

Velká fotogalerie 24. sraz SKODAHOME.cz