› Nové SUV značky ŠKODA bylo britským magazínem Top Gear vyhlášeno nejlepším vozem pro velké rodiny
› Maximální flexibilita v každodenním provozu díky největšímu zavazadlovému prostoru ve své třídě, až sedmi sedadlům a více než 30 praktickým Simply Clever řešením
› ŠKODA KODIAQ dorazí k prvním zákazníkům v únoru 2017

Top Gear

Top hodnocení od magazínu Top Gear: Britský automobilový magazín ocenil model ŠKODA KODIAQ titulem nejlepší automobil pro velké rodiny. První velké SUV české automobilky přesvědčilo porotu svou vysokou flexibilitou při každodenním využití, vynikajícím poměrem ceny a výkonu a emocionálním designem. V únoru 2017 dorazí ŠKODA KODIAQ k prvním zákazníkům.

„Posláním modelu ŠKODA KODIAQ je zabránit každodennímu stresu,“ tak zní hodnocení odborníků. „To je to, oč při jeho všestrannosti běží. Rodiny si nemusí dělat starosti, zda vůz zvládne úkoly, které se v rodinném životě vyskytnou: ať už se jedná o nakládku věcí a přepravu osob, schopnost táhnout těžké přívěsy nebo průchodnost lehkým terénem nebo jízdu na kluzkých silnicích – ŠKODA KODIAQ splňuje všechny požadavky.“

S až sedmi místy k sezení, 24 asistenčními systémy, více než 30 Simply Clever řešeními, maximální přípustnou hmotností přívěsu až 2,5 tuny a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, ŠKODA KODIAQ při volbě nejlepšího vozu pro velké rodiny jasně přesvědčila. Vedle vysoké flexibility v každodenním provozu nejnovější model české automobilky zaujal i svým vynikajícím poměrem ceny a výkonu. Dalším kladem v hodnocení poroty je emocionální design tohoto SUV. S modelem ŠKODA KODIAQ přenáší značka své výrazné tvarosloví poprvé do segmentu SUV. Charakteristická je pro něj markantní souhra elegantních linií, sportovních kontur a celkové robustnosti, symbolizující ochranu a sílu.

Nejnovější model na trh vstoupí počátkem roku 2017, a to se všemi přednostmi značky. Typická pro vozy značky ŠKODA je především nabídka prostoru: Při délce 4,70 metru, šířce 1,88 metru a rozvoru 2,79 metru vytvořili vývojáři značky maximální nabídku prostoru. Variabilně lze reagovat na nejrůznější požadavky na uspořádání sedadel a kapacitu zavazadlového prostoru, mj. i pomocí podélně posuvných sedadel s měnitelným sklonem opěradla. ŠKODA KODIAQ kromě toho boduje i svou praktickou inteligencí a řadou užitečných Simply Clever řešení a inovativními technologiemi, které jsou běžné ve vozech vyšších tříd. S prvním velkým SUV zahájila značka ŠKODA svou široce pojatou SUV-ofenzívu.