ŠKODA Rapid Spaceback - Scout - Zadní strana, kufr

Automobilka Škoda si pro příští rok chystá několik novinek. Ty se budou týkat především modelů Rapid a Kodiaq. První jmenovaný například obdrží prvky, které známe již z faceliftované Octavie.

Rapid až na druhém místě

Rapid si letos prošel několika změnami, které však představovali pouze dílčí novinky prováděné v rámci péče pro modelový rok 2017. Asi všichni očekávali, že model, který se vyrábí již od roku 2012, dostane pořádný facelift, ovšem momentálně to na velké změny nevypadá. Březnová Ženeva se ponese především ve znamení nové Octavie, která se ukáže i ve verzi Scout a RS. Podzimní Frankfurt pak zase ovládne nová generace Yetiho a někam se nám bude muset vměstnat také facelift modelu Citigo.

Rapid a změny

Novinky u modelu Rapid se budou týkat především základních oblastí výbavy a motorů. Automobil by měl dostat bixenonové světlomety, které již známe z Octavie a dvouzónovou automatickou klimatizaci. Motorová paleta by se měla rozšířit o litrový tříválec TSI, který nahradí silnější z nabízených dvanáctistovek TSI. Ve hře je stále také nová patnáctistovka TSI, která by mohla nahradit dosud užívanou 1.4 TSI.

Kodiaq a změny

Novinky by se měly dotknout také Škody Kodiaq. Automobil se sice ještě nedostal k zákazníkům, což přijde až v únoru příštího roku. Ovšem již na přelomu května a června by měla dorazit drsnější verze Scout a také Sportline a Laurin & Klement. Chybět nebude digitální přístrojový štít, který měl být součástí faceliftovaného Superbu. Ten by měl přijít v polovině roku 2019, což odpovídá i zprávám o příchodu prvního plug-in hybridu v rámci historie celé značky. Tak uvidíme.