Nová motoristická show The Grand Tour odstartovala pěkně zostra. Moderátoři v ní dělají nejrůznější šílenosti, ovšem jejich věk prozrazuje, že takovéto blbnutí již nebude nadlouho. Jak dlouho bude ještě slavné moderátorské trio držet pospolu?

Celý koncept této novinky se nám moc líbí, protože je to opět to staré dobré blbnutí, které od těchto moderátorů známe, a máme jej tak rádi. Dohromady jim to prostě klape, ovšem otázkou zde je, jak dlouho ještě. Čas je neúprosný a i na slavné trojici si věk vybírá svou daň. A pomalu začíná být jasné, že tuto práci nemohou dělat do nekonečna.

I když to vypadá, že příběh těchto tří chlapíků bude nekonečný, je jasné, že jednou konec skutečně nastane. Otázkou je, jak dlouho ještě nás budou tito tři blázni v současné formaci bavit?

Dvě třetiny trojčlenného týmu se začínají pomalu ale jistě rozpadat. Věk je na nich již znát a pánové se pomalu dostávají do věku, kdy by měli spíš sedět doma v teple, psát memoáry, usrkávat brandy a pomalu, ale jistě začít umírat.

Připustil to sám May v rozhovoru pro Radio Times, kde řekl: “Musíme přijmout fakt, že už brzy na tohle budeme příliš staří. Richard Hammond je chlapík v dobré formě, který o sebe dbá, já a Jeremy nejsme. Jeremy je zchátralý a já už to na sobě cítím také. Zkouším s tím bojovat, ale instinktivně cítím, že to přichází. Nechci se za pět let stát sucharem do počtu”.

Jak si tato slova tedy máme vyložit? Bude teď plánovaná The Grand Tour pětiletka probíhat ve stávajících kolejích a pak co? Sám Hammond? Nebo Hammond a nějací noví cucáci? No zatím na to nemusíme moc myslet, protože pět let je poměrně dlouhá doba. Doufejme, že pořad přinese to nejlepší a že i pak to bude stát za to. Sám Hammond na celý pořad určitě stačit nebude, a bude tak nutné si k sobě najít náhradu. A nás by vůbec nepřekvapilo, kdyby se Amazon vykašlal na velké hvězdy, protože v Top Gearu se ukázalo, že to moc nefunguje, a dal šanci zcela novým moderátorům, které tito tři chlápci pořádně otestují ve své poslední řadě? To všechno teprve uvidíme.