Pokud jste se dívali na Top Gear a nejvíce jste na něm milovali humor moderátorů, pak vám doporučujeme The Grand Tour, kde moderátorské trio opět přikládá pod ohně kontroverznosti.

Co si budeme nalhávat, trio Hammond, May, Clarkson jsou občas dosti nevybíraví a nebojí se zajít i za hranici kontroverze. Díky jejich humoru a vtipným scénkám je má mnoho diváků tak moc rádo, ale zároveň na ně někteří koukají skrz prsty. Jako například organizace PETA.

Jste-li pravidelným fanouškem, tak jistě víte, že čtvrtý díl pořadu se nesl ve znamení testování automobilů s karoseriemi z obnovitelných zdrojů. Hammond vsadil na dřevěný automobil, May na automobil z hlíny a Clarskon na automobil vyrobený ze zvířecích kostí, šlach a kůže. A právě to se vůbec nelíbí některým jedincům, kteří vyvolali okolo celé záležitostí pořádný poprask.

Na svědomí jej mají, ne příliš překvapivě, aktivisté z organizace PETA, která již dlouhou dobu bojuje za práva zvířat. “PETA a různí lidé doufají, že jednoho dne Clarkson šlápne na brzdu levných a ubohých kousků, jako je tento, a stane se skutečným fanouškem aut, nikoliv fanouškem masa,” Právě takto se na adresu Clarksonova výstupu vyjádřila Mimi Bekheclová, která jej přirovnala k popové hvězdě Lady Gaga, která se kdysi navlékla do šatů z masa.

Ničemu příliš nepomohly ani Clarksonovy výroky na adresu vozu, kdy chtěl náhradní síly vzít ze psa, který mu auto začal okusovat a také scéna, kdy se ptá majitelky koně, zda brzy kůň neumře, že by se mu hodil na náhradní díly. Po svém se s tím vypořádali v Indii, kde je kráva posvátná a tak scény s Clarksonem byly vystříhány, díky čemuž byl pořad asi tak poloviční. A PETĚ se nejspíše nebude líbit ani další epizoda, kde Clarskon váží automobil za pomocí zvířat, ale poté co mu z váhy zvířátka utíkají, je nahradí jejich masem.