Modernizovaná Octavie je již k mání prostřednictvím objednávek, ovšem jako takové se dostanou k zákazníkovi až v lednu. Je tedy naprostá hloupost čekat na premiéru do Ženevy.

Modernizace třetí generace vozu rozdělila společnost na dva tábory. Ten první rozdělené přední světlomety kvituje, ten druhý je proklíná. Vůz už má český ceník a dokonce je možné již provést objednávku. První dodávky by pak měly proběhnout v lednu příštího roku, z čehož logicky vyplývá, že čekání na březnový autosalon v Ženevě je poměrně nesmysl.

Proto se internetem začaly šířit informace o novém datu světové premiéry. Nyní jsou však k dispozici oficiální informace a ty hovoří jasně. Oficiální odhalení faceliftované Škody Octavia proběhne již 10. ledna ve Vídni v předvečer tiskového dne vídeňského autosalonu. Návštěvníkům pak vystavený model přístupný od 12. do 15. ledna.

Otázkou tedy zůstává, s čím se Škodovka pochlubí na autosalonu v Ženevě, který je zřejmě nejdůležitějším autosalonem na evropské půdě? I na to známe odpověď. S největší pravděpodobností zde budeme svědky premiér vozů Octavia RS a Ocravia Scout v jejich faceliftované podobě. Je to nanejvýš pravděpodobné, protože automobilka prozatím neukázala ani kousíček z těchto nových verzí a stále tedy drží onen moment překvapení.

Nicméně v běžném provozu se již můžete potkat s těmito modely, které jsou horečnatě testovány především na našich dálnicích. Ve hře je však také koncept elektromobilu, který však bude mít svou premiéru nejspíše až v dubnovém autosalonu v Pekingu. Tak uvidíme.