› Partneři značky ŠKODA z celého světa se v Bilbau osobně seznámí s modelem ŠKODA KODIAQ
› Event superlativů: 4.500 účastníků ze 72 zemí testuje 250 sériových exemplářů nového velkého SUV značky
› Nová ŠKODA KODIAQ nadchne svým silným designem a inovativními technologiemi, obvyklými ve vozech vyšších tříd

ŠKODA KODIAQ

Letošní World Dealer Conference (WDC) značky ŠKODA proběhne zcela ve znamení prvního velkého SUV značky: Od 23. ledna do 3. února se v severošpanělském Bilbau bude všechno točit kolem vozu ŠKODA KODIAQ. Se zcela nově vyvinutým vozem KODIAQ zahájí ŠKODA svou široce pojatou SUV-ofenzívu a vstoupí do nového, rostoucího segmentu.
„Na World Dealer Conference společně zahájíme zajímavý rok, který skýtá jak značce ŠKODA, tak všem našim partnerům skvělé vyhlídky: KODIAQ je začátkem rozsáhlé modelové ofenzívy. V roce 2017 společně s našimi partnery na silnice vyšleme 11 produktových novinek,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu.

Jen několik týdnů před zahájením prodeje modelu ŠKODA KODIAQ vyhlíží partneři značky ŠKODA z celého světa nové SUV značky s velkým napětím. Vždyť několik týdnů před zahájením prodeje je část roční produkce nového SUV již prodaná.

V živé kulturní metropoli Bilbau se více než 4.500 účastníků ze 72 zemí – importérů, prodejců, fleetových zákazníků a dalších hostů – seznámí s novým velkým SUV ve všech aspektech. Pro zkušební jízdy po okolí tohoto baskického průmyslového a přístavního města bude k dispozici 250 sériových vozů. Na výstavišti Bilbao Exhibition Centre se účastníci WDC kromě toho také podívají na dvě další modelové novinky, které budou mít premiéru v průběhu tohoto roku. Mezi hosty budou vedle evropských prodejních partnerů značky také prodejci z Číny a Austrálie, z Karibské oblasti a dokonce i z několika afrických zemí.

Nová ŠKODA KODIAQ je první velké SUV značky. Nadchne svou působivou kombinací silného designu, nadprůměrné nabídky prostoru, vysoké funkčnosti, nejmodernějších asistenčních systémů a pokrokové konektivity. Mnohé z těchto inovativních technologií jsou běžné jen ve vozech vyšších tříd. S online-službami ŠKODA Connect KODIAQ ukáže, jak umí být toto SUV vždy online. Systém dosahuje nové dimenze navigace, informace a zábavy a současně prostřednictvím aplikace umožňuje vzdálený přístup k vozu. ŠKODA KODIAQ je tedy prvním plně k síti připojeným vozem mladoboleslavské značky.

Design exteriéru tohoto SUV se vyznačuje pro značku ŠKODA typickými jasnými liniemi, výraznou maskou chladiče a svalnatými blatníky. Jako první model značky nabízí ŠKODA KODIAQ volitelně třetí řadu sedadel. Vysokého komfortu cestování si tak může užívat až sedm osob. S objemem od 720 do 2.065 litrů (při sklopených zadních sedadlech) má vůz největší zavazadlový prostor ve své třídě. V mnoha zemích bude toto první velké SUV značky zákazníkům dodáváno od jara 2017.