Airbus Group je všem notoricky známá svou výrobou velkých dopravních letadel. Ovšem jak to tak vypadá, nyní se pouští i do automobilového průmyslu, ovšem snaží se jej co nejvíce přiblížit svému původnímu zaměření. A tak pracuje na samopilotovacím létajícím automobilu. Ten by měl odstranit problémy s chaosem na silnicích.

Airbus již v loni utvořil divizi Urban Air Mobility, která má zkoumat různé koncepty, jako vozy pro přepravu jednotlivců, ale také vůz ve stylu helikoptéry pro hned několik osob. Cíl je jasný. Jejich výtvor si lidé budou moci za pomocí aplikace rezervovat a využít jeho služeb stejně, jako je tomu u projektu sdílení automobilů.

Samotný Airbus o projektu mluví jako o přesunutí městské dopravy zpod země nad zem. Zároveň se také neostýchá tím, že by provozuschopný koncept rád představil již koncem tohoto roku. Prozatím je společnost ve fázi experimentování, při které se soustředí především na využívání čisté energie, aby jejich stroje byly ekologicky nezávadné.

Využívání jejich stroje by také více ulehčilo městům od nákladů na městskou infrastrukturu, kdy by již nebylo potřeba tolik betonu a asfaltu. Zda se tyto řeči v budoucnu opravdu potvrdí, teprve uvidíme. Nicméně již nyní platí Airbus za největšího producenta helikoptér na světě, do kterých by společnost chtěla přidávat autonomní řízení a stále více inteligence, aby bylo možné proniknout do období létajících automobilů. Nám nezbývá jen popřát jim pevné nervy, protože tato vize nebude ani za pět a troufáme si odhadnout, že ani za deset let.