Model Yeti se dočká v tomto roce své druhé generace, která však nebude mít s tou první příliš mnoho společného, především tedy co se designu týče. Bude se totiž chtít vyrovnat Kodiaqu a to především z hlediska vizáže, což je podle nás tak trochu škoda.

Yeti byl pro Mladoboleslavskou automobilku velmi úspěšný model, k čemuž zcela jistě přispěl velmi neotřelý a zároveň zdařilí cool design. Jak to tak vypadá, tento design však bude s novou generací pohřben. Vyplývá to alespoň z nejrůznějších zákulisních informací a náznaků přímo od Škoda Auto. Vypadá to, že po více než osmi letech budeme mít co dočinění se zcela novou Yetinou, která by měla být mnohem, více serióznější a bude působit především jako zmenšený Kodiaq.

Dostupnými informacemi se nechal inspirovat grafik pocházející z Malajsie, který si říká Theophilius Chin, který nyní navrhl možnou podobu novinky. Jedná se více méně o Kodiaq, který má jen lehce pozměněnou příď a záď. Ta pochází z Fabie Kombi. Je dost pravděpodobné, že realita nebude od tohoto návrhu příliš daleko. To ovšem zjistíme velmi brzy, protože automobilka představí model Yeti II již letos.

Automobil se sportovními rysy, které bude podle šéfa značky Bernharda Maiera velice krásné a pasující k samotné značce, bude mít na délku 4,35 metrů a nabídne velmi prostornou kabinu i kufr. Ten by měl poskytnout více jak 500 litrů. K pohonu pak budou sloužit přeplňované benzínové i naftové motory, ale i hybridní systém, pohon všech čtyř kol bude k dostání za příplatek, což platí i o dvouspojkové převodovce.