Josef Kabaň působil v Maladoboleslavské automobilce od roku 2008 jako vedoucí designér. Předtím pracoval například pro Bugatti.

Pro Škoda Auto to znamená jediné, musí si začít hledat nového vedoucího desginéra. Josef Kabaň totiž definitivně odchází k BMW, kde nastoupí v druhé polovině roku. Právě on stojí za výraznou přeměnou emocionality značky a jejího designu. On byl tím kdo určoval zásadně směr a tak má v současné pozici značky nemalé zásluhy.

V BMW nahradí dosavadního šéfdesignera Karima Habiba. Ten se s BMW rozloučil již na začátku roku, a prozatím není vůbec jasné, kam povedou dál jeho kroky. Vedoucím celého designu BMW Group však Kabaň nebude. Jeho nadřízeným bude Adrian van Hooydonk, který je zodpovědný za designo kompletně celé skupiny BMW, tedy i za design značek Mini a Rolls-Royce. Po Kabaňově boku bude pracovat také Domagog Dukec, který bude mít na starosti vzhled divizí BMW i a BMW M.

Josef Kabaň nahradil ve své pozici 1. Února 2008 Jense Manskeho. Na svém triku má úspěšné Škodovky poslední let a podepsaný je také pod Kodiaqem a modernizovanou Octavií. Právě on byl ten, kdo navrhnul čtyřokou variantu, kterou chtěl vůz více odlišit od modelů Rapid a Fabia. Završené celého jeho práce u automobilky bude představovat druhá generace modelu Yeti, která se nám teprve představí.

Před svým příchodem do Škody působil ve Volkswagenu, Audi či Bugatti, pro který navrhl exteriér modelu Veyron.