Škoda Auto má pro letošní rok velké plány. Chystá se prodat přes 80 tisíc nových vozů a překonat rekord v dodání rekordních 82 300 tisíc vozů na trh. Na něm by také chtěla zaujmout třetinový podíl.

Škoda si nedává nesplnitelné cíle. Současná situace na trhu vytváří velmi zdravé podmínky. Celkové prodeje by se měly minimálně vyrovnat těm loňským, a pokud připočítáme uvedení hned pěti nových modelů na trh, vše tak nějak sedí.

Krom velkého SUV Kodiaq se dočkáme také modernizované Octavie a modernizované řady Rapid a Citigo. Zároveň se blíží také nová generace menšího SUV Yeti. Všechny tyto nové modely by měly přispět k růstu značky a týká se to i nové Octvie, u které někteří vyslovili své obavy. Nicméně již nyní má na novinku Škoda 2957 objednávek, oproti loňským 2300. Celkově pak v prvním měsíci tohoto roku zákazníci objednávali rekordní počet 8890 tisíc automobilů s okřídleným šípem ve znaku.

Nová Škoda Octavia se začne vyrábět v šestém týdnu a první dodávky by k zákazníkům měly přicházet o dva týdny později, tedy 22. Února. Zhruba v květnu pak dorazí i jednotlivé řady v podobě outdoorového Scoutu a sportovní verze RS.

Novinka přináší oddělené přední světlomety a nové asistenční systémy, jako je například pomocník při couvání s přívěsem, prediktivní ochrana chodců a zdokonaleného parkovacího asistenta, který disponuje i kamerou s ostřikovačem.

Nové multimediální systémy a mobilní připojení automobilu k internetu jsou samozřejmostí. V rámci chytrých řešení přibyly nové sklápěcí stolky na zadní straně předních sedadel či klíč s možností personalizace, do kterého si může uživatel ukládat svá osobní nastavení. Potěší také vyhřívaný věnec volantu a u verze kombi bude řidiči k dispozici i vyjímatelná svítilna v zavazadlovém prostoru. Ten bude mít velikost 590 litrů  pro liftback a 610 litrů pro kombi, což je prvenství ve své třídě.