Prozatím nepojmenovaná značka od Volkswagenu se uvede v Číně. Postupně však bude uváděna i na dalších a dalších trzích. Prozatím se počítá s dvěma modely.

O nové a hlavně levné značce od Volkswagenu se mluví již několik let. V posledních měsících se o ní však přestalo mluvit, což ovšem neznamená, že by se na ní nepracovalo. Přece jen vznikne a bude představena v roce 2019.

Zprávu o jejím příchodu potvrdil vedoucí technického vývoje Frank Welsch, který řekl, že levný vůz stále vyvíjejí a dokonce nyní pracují ještě usilovněji. Levná značka se nejprve představí v Číně, kde bude své automobily i vyrábět ve spolupráci s tamější automobilkou FAW. Následovat bude expanze na další rozvojové trhy, například do Mexika, Brazílie a Indie. Volkswagen jasně naznačil, že do Evropy a USA se tato značka nechystá.

Ovšem zkušenosti s Dacií by mohli toto rozhodnutí přece jen změnit. Vozy této značky chtěl Renault původně prodávat pouze ve východní Evropě, ovšem postupně se Dacie dostala i do Německa a Velké Británie.

Základem levného automobilu by se měla stát platforma PQ35, kterou známe z šestkového Golfu, nebo Škody Yeti. Použity však budou i prvky z platformy MQB, ovšem nejvýhodnější budou používat již zaběhlou techniku, která je cenově nejvýhodnější. Cílem je totiž prodávat vůz co nejlevněji a to za cenu nižší 70 tisíc juanů, což je v přepočtu něco málo přes 259 tisíc korun. Škoda Fabia na Čínském trhu začíná na 69 tisících juanech.

Poprvé se o této značce začalo psát již v roce 2009. Její nabídka by ve finále měla být malý sedan, kombík a MPV.