5000Kč

Pokud přemýšlíte nad nákupem nového automobilu a koketujete s myšlenkou, že vůz pořídíte u našich německých sousedů, neděláte vůbec špatně. I zde však musíte být opatrní a kontrolovat jednotlivé nabídky.

Nákup automobilu v Německu se z pohledu českého zákazníka zdá celkem výhodný. Platí to zejména pro některé modely vozů, zvláště pak pro velmi oblíbený model Octavia od Škoda Auto. Octavie se u nás stále drží cenově dost vysoko díky velké poptávce, a tak se vám může stát, že v zahraničí koupíte stejný automobil ve stejné výbavě i o několik desítek tisíc levněji.

Nemusíte se bát, opravdu

Vozy od německých prodejců můžete hledat na serverech jako je Mobile.de či Autoscout24.de, které fungují v podstatě  stejně jako automobilové servery v tuzemsku. Nemusíte být vybaveni přílišnou znalostí němčiny, protože velké množství těchto serverů nabízí vyhledávání i v češtině a prohlížeč je navíc schopen vám překládat text do požadovaného jazyka.

Důvěřuj, ale prověřuj!

Stejně jako při nákupu vozu u nás, i zde platí pravidlo nepodléhat příliš lákavým nabídkám. Ve většině případů se může jednat o automobil dovezený z východu, popřípadě o vůz, který byl v minulosti havarovaný. Tyto vozy povětšinou nabízí překupníci původem z východní Evropy či Turci. Neříkáme, že jimi nabízené vozy jsou vždy špatnou volbou, ale vždy je lepší prověřovat!

Komu se svěřit do rukou?

Za vůbec nejlepší variantu doporučujeme soukromé prodejce, u kterých máte největší šanci, že automobil je skutečně v takovém stavu, v jakém je prezentován v nabídce. Je vždy lepší dojet se na automobil podívat osobně a osobně si jej také vyzkoušet. Hledejte nesrovnalosti v barvě laku, zaměřte se na zvuk motoru, podívejte se i na opotřebení interiéru. Dobré je si sebou vzít zkušeného mechanika a pokud bude mít mechanik sebou i diagnostiku, nic vás nemůže překvapit a nikdo napálit.

Nákupu vozu v Německu se rozhodně nebojte. Je to postup, díky které můžete mít svůj vysněný vůz snáze, než jste čekali. A jak si automobil z Německa dovézt a co všechno zařídit? Na to se podíváme někdy příště.