Automobilka Škoda Auto v současné době pracuje na novém konceptu s krystalickým designem. Tento vůz by měl opět představovat budoucnost celé značky a hlavně by se měl stát prvním čistě elektrickým sériově vyráběným vozem z Mladé Boleslavi.

V poslední době nám Škoda Auto připomíná hlavně dvě důležité věci, které plánuje již delší dobu. Tou první je chystaná ofenziva SUV modelů, jejíž první zástupce byl Kodiaq, ovšem nyní budou přicházet další a další modely. Letos přibude novinka v podobě druhé generace Kodiaqa, která však možná ponese jméno Karoq, a v záloze číhá také další SUV, tedy spíše crossover ve velikosti Rapidu, který by jej měla také ve výrobním programu nahradit.

Druhý směr velkých plánů se samozřejmě týká ekologie a zezelenání všech modelů, které automobilka vyprodukuje. Stejně jako celý koncern Volkswagen, i ona sází na notu elektrické energie a proto se s nadcházejícím autosalonem v Šanghaji můžeme těšit na první studii škodováckého, čistě elektrického modelu. Ten by se do sériové výroby měl podívat někdy kolem roku 2020. Tato informace je potvrzena samotným Lubošem Vlčkem, současným šéfem Škody Auto.

Z toho vozu nám byla zatím nabídnuta jen malá ochutnávka v podobě fotografie siluety, která svými proporcemi odpovídá spíše malému automobilu, nikoli modelu SUV. Lze tak předpokládat, že se skutečně jedná o elektromobil, který budeme časem potkávat na našich silnicích.

Vše se dozvíme v druhé polovině dubna, kdy proběhne zmíněný autosalon v Šanghaji. A věřte nám, že se na tuto novinku opravdu hodně těšíme.