Trochu nespravedlivé nám přijde, že automobilka Škoda Auto plánuje novinku v podobě Kodiaqa v kupé verzi pouze pro čínský trh. Zvláště poté, co jsme viděli, jak by vlastně mohl automobil vypadat. Naštěstí to nyní vypadá, že se tento krasavec podívá i do Evropy.

To že se Kodiaq dočká i kupé verze se již nějaký ten pátek ví, ovšem co se momentálně neví, kde vlastně bude vůz dostupný. Z počátku se mluvilo především o čínském trhu, jenže nově začínají prosakovat informace o tom, že by se novinka mohla podívat i na trh evropský. A my bychom za to byli opravdu rádi.

S těmito novými spekulacemi se samozřejmě také šíří stále větší množství ilustrací, které věští, jak vlastně bude automobil vypadat. Tím vůbec nejpovedenějším je poslední dílo od grafika X-Tomi, které vypadá skutečně dokonale a křivky vozu odhaluje do posledního ladného detailu.

Příď automobilu je zde stejná jako i běžného modelu a vychází v podstatě z provedení verze Sportline. Tím ovšem veškerá podobnost s původním Kodiaqem končí. Přední sloupky jsou nižší a přecházejí ve velmi elegantní linii střechy, která je dost podobná té u BMW X6. Opticky narostla i kola, zde byla možná čerpána inspirace z plánovaného Kodiaqu RS, který by měl stát na 21“ kolech. Modrá barva pak vše jen podtrhuje.

Možná že vám to ani nepřijde, ale představení novinky by se mohlo uskutečnit dříve, než si myslíme. Nedávno se nám odhalil koncept Vision-E a právě ten by mohl být předzvěstí této zajímavé novinky. Jedná se totiž o čtyřkolku s 225 kW a dojezdem až 500 kilometrů na jedno nabití. Logicky vám tedy již došlo, že se jedná o čistě elektrický automobil, který stojí na platformě MEB, která je známá z elektrických konceptů značky Volkswagen. Maximální rychlost vozu činí 180 kilometrů v hodině.