Odhalení nové Škody Yeti je na spadnutí. Je tedy dost pravděpodobné, že se jeho maskované prototypy prohánějí po našich silnicích, aniž bychom o tom věděli. Možná že jeden takový byl nyní spatřen na moravské dálnici.

S maskovanými prototypy vozů se můžeme potkávat i v tuzemsku stále častěji. Zahalené škodovky těsně před premiérou můžeme nejčastěji potkat v okolí Mladé Boleslavi, stejně jako další modely koncernu Volkswagen. Po Plzni se zase velmi často pohybují zakryté Mercedesy a na Moravě Hyundaie. Je tedy logické, že nejnovější video evokuje zachycení některé z těchto značek, ovšem pravda je jiná. Automobily zde testují i Číňané.

I když to vypadá, že maskované SUV by skutečně mohl být některý z nových automobilů od Škodovky, zvláště pak pokud bylo na efkových značkách a doprovod jí dělala Škoda Roomster. Ovšem bohužel, nejedná se dokonce ani o nové Audi. Testovaný model je chystané SUV Lynk & Co 01, které plánuje svou novinkou zaujmout i evropské zákazníky. Prozrazují to především tvary koncových světel do písmena L.

Novinka této čínské automobilky je výsledkem společného díla Volva a jeho mateřské automobilky Geely. Základ představuje platforma CMA, kterou budou využívat i budoucí kompaktní modely od Volva, jako například crossover XC40. Pohonem této platformě budou hybridní motory pracující s elektromotory o objemu 1,5 litru a sedmistupňovou převodovkou.

Spíše než vzhled bude pro nový model důležitý styl. Automobily budou prodávány především přes internet a promocí prodejen ve velkých obchodních centrech. A služby budou podobné jako od Tesly, zákazníci tedy nebudou jezdit do servisů, ale mechanik k nim domů.

Proč je SUV testováno zrovna u nás netušíme, ovšem vůbec by nebylo divné, kdyby Číňané testovali schopnosti podvozku ve velmi nepříznivých podmínkách.