S velkou slávou vám přestavujeme vůbec první, čistě elektrický automobil v dějinách tuzemské automobilky. Je jím koncept Vision E, který si nedokázal uchránit tajemství, a jeho podoba unikla ještě před premiérou v Šanghaji.

Již od výstavy v Ženevě je jasné, že Škoda Auto připravuje elektromobil. Ve Švýcarsku bylo dokonce prozrazeno datum, kdy se vůz představí širokému publiku a také, kdy se představí ve své sériové podobě. Již nyní tak můžeme s jistotou říci, že vůz se na trhu objeví do konce desetiletí. Škoda dokonce vypustila i několik skic, které naznačovaly, jak by měl asi automobil vypadat, avšak vše bylo prozatím zahaleno rouškou tajemství.

Ovšem v poslední době se tajemství do posledního okamžiku podaří uchovat jen málokdy a platí to i Vision E. Konceptu se nepovedlo udržet v tajnosti svou podobu až do autosalonu v Šanghaji a my si jej tak můžeme prohlédnout již nyní. Asi každého by překvapilo, kdyby se jednalo o obyčejný liftback či hatchback. Dnešním trendem jsou crossovery a SUV vozy, takže první elektrický šíp vystřelený z Mladé Boleslavi je něco mezi oběma dohromady. Naznačuje to tedy alespoň stavba karoserie, která je ve své zadní části velmi výrazně zkosena, až podezřele a trochu tak připomíná X4.

Interiér vozu známe prozatím jen ze skici, kterou jsme vám již představili. Ovšem šanghajský autosalon je za dveřmi a tak vás budeme informovat o veškerých novinkách, které se budou tohoto nového konceptu od Škoda Auto týkat. Uvidíme tak jestli vůz bude skutečně schopen dojezdu 500 kilometrů na jedno nabití a bude disponovat výkonem 221 kW.