Pokud vás mrzí, že jste nebyli přítomní na autosalonu v Ženevě, a moc byste chtěli vidět koncept Škodovky jménem Vision E, máme pro vás dobrou zprávu. Můžete si jej prohlédnout v muzeu škodovky v Mladé Boleslavi. Nejedná se však o ten samý, který se vystavuje i v Šanghaji.

Studie Vision E znamená jasný signál od Škodovky, jakou cestou se bude ubírat její budoucnost a výroba automobilů. Značka věří na elektrický zázrak a sází na něj velké množství své práce, není v tom však sama. Na autosalonu v Šanghaji se předvedlo obrovské množství vozů, které disponují čistě elektrickým pohonem. Na tu samou kartu sází koncernoví kolegové Volkswagen i Audi, přičemž druhý jmenovaný je v uvedení na trh asi nejdále. Koncept e-tron  Sportback se začne prodávat v roce 2019, a předobjednávky jsou přijímány již nyní.

Automobilka Škoda tak daleko se svým konceptem ještě není, ale i tak nás zajímá. Jistě víte, že než se vyrobí koncept, předchází mu hliněný model, stejné velikosti a tvarů. A právě na něj se můžete podívat v muzeu mladoboleslavské automobilky. Prohlédnout si jej budete moci až do pátku 12. 5. Přičemž jej rozhodně neminete. Nachází se totiž na čestném místě přímo proti hlavnímu vchodu.

Zajímá vás, jak se takový model vyrábí? Základem je kovový rám se vzpěrami, na který se aplikuje zhruba šesticentimetrová vrstva speciální hlíny. Model je v měřítku 1:1 a je k nerozeznání od konceptu prezentovaného v Šanghaji. Je však jasné, že si do něj nenastoupíte a elektrický pohon v jeho útrobách také nenaleznete. Váha je však zajímavá 2,5 tun. Tak se na něj určitě zajeďte podívat.