Automobilka škoda odhalila svůj trumf v rukávu, Škodu Octavia RS 245. Ta je poháněna benzínovým dvoulitrem o výkonu 180 kW. Za 11 kW navíc si oproti klasické RS verzi připlatíte 75 tisíc korun.

Společně s modernizací Octavie se svého oživení dočkala i verze RS. Krom přepracovaného designu se čtveřicí světlometů a rozšířené zadní nápravy je důležitou novinkou také vrcholná verze, která nese podtitul 245. Nyní se konečně odhalili její české ceny a my vám je prozradíme!

Automobil startuje na 771 900 korunách za liftback a kombi na 806 900 korunách. Za tyto částky dostanete dvoulitrový zážehový motor o výkonu 180 kW spjatý se šestistupňovou manuální převodovkou. K dispozici je však i sedmistupňová DSG převodovka za příplatek 50 tisíc korun, u obou karosářských variant. V obou případech se pak dočkáme pohonu předních kol.

V propočtech to znamená, že za oněch 11 kW navíc si zaplatíte 75 tisíc korun navíc. Ovšem pouze navýšením výkonu se verze RS 245 od klasické RS neliší. Spolu s nejsilnějším vozem, který v současnosti Škoda nabízí, dostanete také diferenciál VAQ, s elektrohydraulicky ovládanou uzávěrkou. Ten pomáhá s přenosem síly motoru na silnici a přináší také bohatší základní výbavu. V ní najdeme elektricky nastavitelná přední sedadla, čalounění v kombinaci alcantra/kůže či funkci počítání měřeného kola.