Ještě v nedávné době si mohli zákazníci od Volkswagenu koupit pouze dva modely. Ovšem VW to chystá změnit a to dost razantně. Podle slov automobilky by v budoucnu měla paleta nabízených modelů čítat 19 jednotek!

SUV jdou na dračku

SUV modely jsou trendem současného automobilového trhu, o tom nemůže být pochyb. Žádný jiný segment nezažívá takový nárůst prodejů, a žádná jiná třída nemá takové zastoupení modelů. Ovšem Volkswagen tuto SUV horečku trochu zaspal, tedy alespoň její začátek, což hodlá nyní dohnat a na SUV nyní upíná veškeré své soustředění.

Letošní rok

Jen letos by k současnému Tiguanu a Touaregu měly přibít další dva modely, která odstartují největší produktovou expanzi v historii značky. Jeden z modelů byl dokonce již představen. Jedná se o Tiguan Allspace, tedy prodlouženou verzi tohoto SUV, která nabízí až sedmimístný interiér, který bude velice podoby Kodiaqu. Druhým modelem bude T-Roc. Menší crossover o velikosti Golfu, který si bude moci v lecčem potykat s Audi Q2.

T-Prime GTE

Letošní velkou novinkou bude také Volkswagen Atlas, což bude skutečně veliké SUV určené pro severoamerický trh, kde se začne prodávat již za měsíc. Sedmimístný automobil s délkou přes pět metrů se prodává pod jménem Teramont i v Číně, v Evropě jej však nejspíš neuvidíme. S jinými modely však můžeme počítat. Například s třetí generací Touaregu, která by měla svým vzhledem navázat na koncept T-Prime GTE, do prodeje by se měl tento automobil dostat v roce 2018.

Další novinky

V příštím roce budou po celém světě představeny další SUV novinky, který bude hned pět. Jaké to budou prozatím Volkswagen neoznámil, ale je dost možné že k Touaregu a Tiguanu přibude ještě větší a luxusnější SUV. Tento kurz automobilka naznačila právě konceptem T-Prime GTE. Šušká se také o druhé karosářské variantě modelu Touareg, která nabídne sportovnější linie do stylu BMW X4.