Automobilka Škoda již velmi brzy představí svou SUV novinku, která ponese jméno Karoq. Bude se jednat o menší crossover, který nahradí v modelové paletě starého dobrého Yetiho. Automobil se svým designem v lecčem podobá Altece, ale rád sám sebe prezentuje jako menšího Kodiaqa. Nyní se jeden Karoq ukázal na silnici u Mladé Boleslavi.

Stockholm

Do premiéry novinky zbývá již jen několik dní, a pokud u toho chcete být, už byste si měly začít vybírat letenky a ubytování ve Stockholmu. Pokud se vám však do Švédska nechce, můžete se podívat na video, které bylo pořízeno na jedné ze silnici okolo Mladé Boleslavi.  Na něm je totiž zachycen jeden z maskovaných prototypů tohoto vozu.

Jak vypadá?

Automobil byl zachycen na dálnici z Prahy do Mladé Boleslavi, což není nic neobvyklého, takto těsně před premiérou jich zde jezdí skutečně mnoho, ovšem tento model byl maskován skutečně jen minimálně. Předek vozu vypadá, jako by ani maskovaný nebyl a je dost podobný Kodiaqovi. Ovšem právě příď je oproti Kodiaqu dost jiná, což prozrazují novináři, kteří automobil již viděli na prezentaci v Estonsku.

Nás neoblafne

Zatímco Karoq zachycený na videu připomíná Kodiaqa, ve skutečnosti jsou jeho přední světlomety trochu jiné. Tvar předních blatníků a linie kapoty zde sedí, ovšem světla nejsou ve spodní části vnějších rohů zaoblená a vnější hrany přesně lícují s mlhovkami, které jsou umístěny níže.

V zadu Altecou

V zadní části vozu na videu je jasně patrná silná vrstva maskovacího polepu, díky kterému vypadají zadní svítilny jako by byly ze Seatu Alteca. Ovšem nesedí jejich tvar a dokonce i grafika je zcela jiná. Vnitřní části svítilen nebudou zasahovat do víka kufru, falešné jsou odrazky a nárazník nebude ve své spodní části vůbec lakovaný. Oplastování u sériového vozu bude, ale rozhodně ne tolik jako u maskovaného prototypu.

https://www.youtube.com/watch?v=glDDkgRqR10