Model Phantom od značky Rolls-Royce představuje ztělesnění maximálního luxusu, co se automobilu týče. Toto léto by se měl představit ve své nové verzí. Na co se můžeme těšit? A dá se ještě vůbec vrchol luxusu posunout?

Legenda se vrací

Jen málokterý vůz se dokáže Phantomu vyrovnat. Takový komfort nenabízí snad žádný jiný automobil. Jeho produkce byla ukončena letos v lednu a od té doby se značka z Goodwoodu připravuje na produkci jeho nové verze. Ta bude představena již 27. července a k prvním zákazníkům by se měla dostat v příštím roce.

První snímky

Před samotnou premiérou zveřejnil britský výrobce automobilů několik snímků, které nás mají na novinku nalákat. Samozřejmě že toho příliš neodhalují, ale i tak alespoň trochu napoví. První ze snímků ukazuje masku chladiče, která má na svém vrcholu Spirit of Ectasy, který prostě nesmí chybět a bez něj by Rolls-Royce nebyl tím čím je. Na druhém obrázku pak můžeme vidět detail palubní desky z pohledu pasažéra, kde taktéž nechybí prvek pro Rolls-Royce typický, a to hodiny na středovém panelu.

SUV?

Více toho automobilka však nenabídla. Již z předchozích informací je však jasné, že novinka bude stát na zcela nové, unikátní, hliníkové platformě, která výrazně sníží hmotnost celého vozu a také jeho siluetu. Navíc by tuto platformu měly využívat i další modely, nový SUV projekt jménem Culinan, nevyjímaje.

Trochu jiný Phantom

Díky této nové architektuře se navíc budeme moci těšit na použití hybridních či čistě elektrických pohonů a automobilky by také vůbec poprvé měla nabídnout pohon všech čtyř kol. Ten by se měl představit v novém SUV, ale dostat by ho měl i Phantom. U něj však můžeme očekávat, že se bude držet svých tradičních hodnot, mezí které patří maximální luxus a komfort při jízdě. Ovšem šéfdesignér značky Giles Taylor naznačil, že by novinka měla být přeci jen o něco méně formální a škrobená. Tak se nechme překvapit.