Novinka Arteon od společnosti Volkswagen by se dala jedním slovem označit za povedenou. I to je důvod, proč se automobilka rozhodla udělat z automobilu celou řadu, která by se měla nyní promítnout i do verze kombi.

Přitažlivý Arteon

Pokud se podíváme na modely Volkswagenu, můžeme je povětšinou označit ze průměrné až lehce nadprůměrné. Samozřejmě zde mluvíme o jejich designové stránce. Z tohoto našeho zaškatulkování však zcela sebevědomě vystupuje model Arteon, který je dle našeho názoru jedním z nejpovedenějších automobilů jaký za poslední roky Volkswagen vyprodukoval. Proto nás velice těší, že si automobilka nechce tento patent na úspěch nechat dále již jen pro sebe, ale rozhodla se z Arteonu udělat kompletně celou modelovou řadu.

Arteon kombi

Prozradil to šéf produktové řady VW Elmar Licharz. V praxi to znamená, že toho pojmenování ponesou minimálně dva modely. A právě k tomu Licharz dodává, že zrovna mají na stole velice zajímavý návrh na stylový kombík, který by doplnil hatchback.

Povedený návrh

Automobil tedy ještě nebyl oficiálně schválen, ale prý je momentálně na velice dobré cestě. Není tedy divu, že někteří grafici nezahálejí, a hned si vzali novinku na paškál. Jeden z nich nyní namaloval možnou podobu kombi verze. I přesto, že návrh není ve stylu shooting brake, s pozvolna klesající linií střechy, vypadá velice dobře. Zákazníci by tak měli rozhodně mít o čem přemýšlet. Navíc automobilka si k sobě přitáhne zpět zákazníky, pro které není Volkswagen již tolik atraktivním automobilem. Arteon je totiž skvělým kandidátem pro to, aby se stal alternativou pro vozy od značky Audi.