Vlajková loď Volkswagenu se v přístavu právě dokončuje. Na širé moře by měla být vypuštěna oficiálně v září, ovšem my vám dnes přinášíme první unikátní špionážní snímky. O čem je řeč? No přeci o novém Volkswagenu Touareg.

Volkswagen se nechal slyšet, že novinka bude technologickým vzorem pro ostatní vozy SUV. Ovšem nejen technologie, ale i design a konektivita budou hlavními tématy této novinky, která chce jít velmi kupředu. Cílem tohoto vozu bude oslovit širší základnu zákazníků prémiového trhu, kde bude VW soupeřit s Audi či BMW.

„Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky,“ uvedl Dr. Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů.

Na internetu jsou nyní k vidění první špionážní snímky, které odhalují, jak se světu Touareg představí při své světové premiéře ve Frankfurtu nad Mohanem. Vůz postrádá výrazné maskovací prvky a na první pohled velmi evokuje koncept T-Prime GTE, který se objevil na loňském autosalonu v Pekingu.

Oproti předchůdci se mění nejen design vozu, ale také jeho rozměry, které budou podstatně větší. Novinka bude posazena na koncernové platformě MLB, která je základnou například pro Audi Q7 či Bentley Bentaygu. Co se designu týče, novinka trochu více přitvrdila a je agresivnější. Poznávacím znamením nového Touaregu bude chromovaná mřížka, na kterou navazují LED světlomety.

Dočkáme se také nových pohonných jednotek. Očekávané jsou dvě verze a to naftový šestiválec s výkonem mezi 215 a 270 koňmi a nejspíše se objeví také osmiválcový diesel. Lze předpokládat také nabídku plug-in hybridu GTE s dvoulitrovým čtyřválcem TFSI, kde přeplňovaný agregát spolupracuje s malým elektromotorem. Pouze na elektrický pohon by pak měl vůz být schopen ujet 48 kilometrů.