Traffic accident - one driver on the mobile phone, second expressing anger

Dopravní nehoda je věc, kterou nechce nikdo z nás zažít. Ovšem když už se něco takového stane, je vždy lepší být připravený, a vědět co dělat. Pojďme si říct několik základů, co bychom měli v takto těžké situaci dělat, a co naopak nikoliv.

Říká se, že pokud nehodu odnesou jen samotné plechy, pak je vše v pořádku a nic se nestalo. Ovšem i plechy mohou přinést mnoho starostí a trablí. Je důležité především v komunikaci s pojišťovnou dělat veškerý postup správně a tak, aby vám pojišťovna vše uhradila. Dbejte především na Záznam o dopravní nehodě.

Jedná se o první věc, kterou musíte mít na paměti. Vyplněný záznam je naprostou samozřejmostí, a to i v momentě, kdy druhý účastník nehody chce nad vším mávnout rukou. Formulář byste měli ideálně vozit sebou v odkládací přihrádce a neodjíždět od nehody, dokud nebudete mít vše podepsané a nebudete mít kontakty. Pořízení záznamu je dokonce povinností, pokud není k nehodě přivolána policie. Navíc ušetří spoustu starostí v následném řešení celého problému. Zároveň je také vždy dobré záznam doplnit o kvalitní fotodokumentaci.

Zachovat si v tak stresující situaci jako je dopravní nehoda chladnou hlavu je však velice těžké, a proto mnohdy dochází k tomu, že se člověk zapomene na postup a na to, co má vlastně udělat. Proto je dobré vědět, že se můžete obrátit i na odborníky, kteří vám pomohou. Někteří právníci se vyloženě specializují na právní pomoc v krizových situacích a vy se na ně můžete obrátit. Tyto služby jsou také často nabízeny pojišťovnami.

Díky kvalifikované právní poradě nehodou projdete snáze bez chyb, a bez problémů. Jedná se o dobré preventivní opatření, které využijí především ti, kteří se pohybují v provozu dnes a denně.