Viděli jste poslední díl Mas Maxe? Pokud ano, pak jste byli svědky nevšední podívané plné akce a především šílených automobilů. Mnoho z nich vycházelo ze skutečných modelů, stejně jako hlavní monstrum jménem War Rig, což byla přestavěná Tatra 815.

Poslední díl, který nese podtitul Zběsilá cesta, v originále tedy Fury Road měl svou premiéru před dvě lety. Mezi hlavní postavy filmu patřila Imperator Furiosa, kterou zahrála Charlize Theron. Ta jezdila velmi zajímavým náklaďákem, která dokonale evokoval postapokalyptickou atmosféru, která se celým filmem prolínala jako červená niť. Jednalo se o orezlý kolos, který byl sestaven z několika dalších automobilů a jen málo koho by napadlo, že pro její základ posloužila Tatra 815.

Kabina vozu byla posunuta do středu původního šasi a doplněna o zadní díl Chevroletu Fleetmaster z roku 1948. Tatrovácký podvozek byl rozšířen a umístěna na něj byla velká nádrž, která na svém konci poskytla prostor pro torzo starého Brouka. Dveře kabiny se otevírají proti sobě a na levých dveřích je namalovaná kostěná paže, kterou její řidička kdesi pozbyla. Uvnitř kabiny pak najdeme interiér pozměněný k nepoznání. Je plný budíků, navařených madel a dalších detailů. V přední části vozu nechybí rozháněč krav, který známe ze starých dobrých parních lokomotiv. Tady se ovšem ovládá hydraulicky a slouží k nabírání protivníků.

Pod kapotou tohoto monstra bychom nenalezli původní tatrovácký osmilitrový motor s výkonem 275 koní, ale nahradil jej šestisetkoňový Deutz ze speciálu určeného pro Dakarskou rallye. Mohlo by se zdát, že pod kapotou je motorů více, ale dva kompresory byly pouze laminátové atrapy. Přídavný vozík na zaháknutý za samotnou cisternu pak musel být ještě vyplněný několika tunami betonu, aby neposedně neposkakoval na nerovné cestě. Pojďme se podívat na video, které nám kolos trochu přiblíží.