Pokud jste muž s duší dítěte, rozhodně máte touhy pořídit nějaký pekelně ostrý automobil a užívat si s ním potěšení z rychlosti. Pokud to u vás tak skutečně je, doporučujeme vám podívat se na nabídky společnosti Nissan. Ten totiž nabízí své šestiválcové kupé 370Z za velice atraktivní cenu.

Není to tak dlouho, co bylo u nás poměrně bez problému možné sehnat dostatek šestiválcových kupé, jako například Infiniti G37, nebo Genesis Coupé od Hyundaie. Byly to hezké časy, které jsou ovšem nenávratně pryč. Oba jmenované modely na trhu již nenajdete a německé modely jsou až příliš drahé a pod jeden milion korun se nepodívají, ani kdyby sami prodejci chtěli. Je tu však jeden model, kterému se to daří. Je z Japonska a z dnešní pohledu se prodává v podstatě za směšné peníze.

Je jím Nissan 370Z, která se prodává za 860 tisíc korun. Je pravdou, že se již jedná o starší vůz, který je na trhu od roku 2009, ovšem v nejlevnějším provedení dostanete ještě starý dobrý kus železa, který si s elektronikou příliš nerozumí. Tato cena je momentální a po slevě 55 tisíc korun, což je sleva současné akční nabídky. Tato akce bude trvat ještě nejméně tři měsíce a dostanete v rámci ní verzi Standard, která je dostupná pouze pro kupé s manuální převodovkou. Ta nemá na rozdíl od linií Platinum a Premiun samoopravovací lak v hodnotě 30 tisíc korun, systém Synchro Rev Control, který umožní motoru sám si ordinovat meziplyny, a postrádá také asistenta rozjezdu do kopce. Chybí i tempomat s ovládáním na volantu, audio Bose či navigace. Jenže ono toto všechno je vlastně úplně jedno.

Pokud vám jde o požitek z jízdy, nebudete nic z toho potřebovat. Automobil obsahuje vše co potřebujete. A pokud by na vás byla i tato cenovka moc, koukněte se do bazarů. 350Z zde seženete již od 200 tisíc.