› Sportovně laděná verze se sportovním podvozkem sníženým o 15 mm, zadním difuzorem a střešním spoilerem
› Černé designové prvky, designová kola a speciální barva vnějšího laku
› Inspirace úspěšným sportovním týmem ŠKODA Motorsport

ŠKODA CITIGO MONTE CARLO

Model ŠKODA CITIGO MONTE CARLO jde na start ve sportovním designu. Charakteristickými znaky jsou snížený sportovní podvozek, přední a zadní spoiler, design s černými prvky vycházející z motorsportu. Také interiér přitahuje pozornost svými individuálními potahy sedadel v barevném provedení MONTE CARLO.

Vůz ŠKODA CITIGO MONTE CARLO, který je v nabídce ve třídveřové a pětidveřové verzi, vychází z výbavového stupně Ambition. Jeho sportovní zaměření je na první pohled rozeznatelné dle nízkého těžiště. Sportovní podvozek snižuje světlou výšku vozu o 15 mm. Podběhy vyplňují černá patnáctipalcová kola z lehké slitiny „Crux“ s pneumatikami o rozměrech 185/55.


Vpředu zaujme přepracovaný přední spoiler. Rámeček masky chladiče a kryty vnějších zrcátek jsou v černé barvě. Zadní boční okna a sklo pátých dveří jsou zatmavená (SunSet). Záď dotvářejí namontované díly, které mají příznivý vliv na aerodynamiku: černý střešní spoiler a zadní nárazník s integrovaným difuzorem. Dynamický vzhled zvýrazňují zatmavené sdružené zadní svítilny, které jsou nyní u všech modelů ŠKODA CITIGO od výbavového stupně Ambition součástí standardní výbavy. Vlevo na pátých dveřích se nachází nápis ŠKODA napsaný stříbrnými písmeny, vpravo název modelu CITIGO. Logo MONTE CARLO zdobí zadní boční okna. Fólie na dveřích a zádi pětidveřové verze, která kontrastuje s barvou karoserie, připomíná svým vzorem šachovnici. Tento speciální model je nabízen v odstínech vnějšího laku bílá Candy, černá Deep s perleťovým efektem a ve speciální barvě červená Tornado.

Sportovní atmosféra také v interiéru

Kontrast základní barvy a výrazně odlišných detailů charakterizuje také interiér. S potahy sedadel v barevném provedení Monte Carlo s červenými prvky kontrastují například střední část sedadel a bočnice v černé barvě. Červené ozdobné švy zušlechťují také kožený potah multifunkčního tříramenného sportovního volantu a rukojeť ruční brzdy a hlavici řadicí páky. Atraktivní sportovní vzhled vozu ŠKODA CITIGO MONTE CARLO doplňují černá přístrojová deska se sdruženým panelem přístrojů v chromovaném rámečku a nápisy MONTE CARLO na prazích dveří a textilní koberce s červeným prošíváním. Středová konzole je standardně dodávána v červené barvě, vnitřní madla dveří jsou chromovaná.


ŠKODA nabízí pro tento speciální model motor 1,0 MPI o výkonu 55 kW (75 k). Tento agregát splňuje emisní normu EU 6.

Nad rámec výbavového stupně Ambition patří ke standardní výbavě mimo jiné elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, hudební systém Blues, přední mlhové světlomety, sdružený panel přístrojů s palubním počítačem a manuální klimatizace.