Je vaším snem opravit nějakého toho veterána a poté se s ním hrdě projíždět po silnicích a užívat si pohledy kolemjdoucích? Pokud ano, pak se vám zcela jistě bude líbit dnešní článek. Vypráví totiž o zarezlé zlaté cihle, která byla nalezena v jedné zapadlé garáži. Tou cihlou je Mercedes-Benz 190 SL!

Tento Mercedes ze 60 let patří k té největší klasice, jakou si na čtyřech kolech dokážete představit. Ve své době se jednalo o automobil Hollywoodských hvězd a vůz se stal symbolem své doby. Někteří majitelé si je hýčkají dodnes, a kdo tak činí, rozhodně chybu nedělá. Exempláře se momentálně prodávají za několik milionů korun!

Majitel tohoto Mercedes-Benz 190 SL z anglického Solihullu však o svůj vůz nepečoval vůbec. Zavřel jej do garáže a jak to tak vypadá, nejspíše se na něj zapomnělo. Automobil zde postupně chátral a reznul a výsledkem je to, co vidíte na fotografiích. Objeven byl až nedávno, a to Markem Bryanem ze společnosti HaM Classics Motorcycle Department, který v Solihullu pátral po starých atraktivních motocyklech, které by stálo za to zrenovovat. Objevil však něco mnohem lepšího!

Sám k tomu řekl: Je to skvělý objev. Nikdy by mě nenapadlo, že se mi podaří najít tak vzácný vůz, který byl původně registrován ve Velké Británii. Nikdy nevíte, co všechno se ve starých a opuštěných garážích může skrývat za skvosty,“.

Torzo vozu jde momentálně do aukce. Pokud si myslíte, že se cena bude pohybovat okolo několika set tisíc korun, šeredně se mýlíte! Odhadovaná akční cena vozu je půl druhého milionu českých korun. V dobrém stavu se pak cena vozu i zněkolikanásobí. Rekordmanem je v tomto ohledu model z roku 1955, který se prodal za 4,8 milionu korun.

Samotná aukce proběhne 26. července v Oxfordu. Pokud byste tedy měli zájem, už shánějte letenky!