Pokud byste si chtěli pořídit SUV od Audi, není to žádný problém. Paleta SUV modelů od této značky je skutečně široká. Za dva roky se však opět rozroste. Přidá se k ní totiž model Q4. Vy se však můžete na její podobu podívat již dnes díky nezávislému designérovi.

Q4 bude naprosto stylový vůz, který bude inspiraci čerpat především od menšího sourozence Q3. Podívejte se na nezávislou studii Itala Lorenza Mariottiho, který dal průchod své fantazii a vytvořil něco skutečně jedinečného. Vycházel však především ze současného designového směru Audi a výsledkem je hybrid mezi SUV a hatchbackem.

Auto nás zaujme především svaly, které se projevují v kovových částech vozu, které překvapivě dominují nad prosklenou plochou. Nic se zde však neruší a automobil vypadá velice efektivně. Minimální převisy a maximální prostor v kabině vozu. Na hranatou MPV krabici prostě zapomeňte. Zaujmout také úzké přední svítilny a také zadní rudě žhnoucí LEDky, které mají naopak vůz opticky rozšiřovat.

Kliky od dveří, zrcátka či kamery nehledejte. Vše je zde řešeno dotykovou plochou na sloupcích automobilu. Jedná se o SUV, takže se počítá i s jízdou mimo terén. Její pohodlnost zajistí vzduchový podvozek. I přesto, že celý návrh je pouze digitální vizí, takovýto automobil není nereálný a ochotní kupci by se zcela rozhodně našli. Elektrické SUV bude k dostání snad již v příštím roce. Nechme se tedy překvapit.