Teprve tři desítky, tolik je majitelů nové Tesly 3. Jenže objednáno má tuto novinku statisíce dalších zákazníků. Některým z nich nyní začala docházet trpělivost a své objednávky ruší.

Model 3 je cenově nejdostupnějším modelem automobilky Tesla. Krátce po premiéře doručila automobilka model třiceti zákazníkům, ovšem tím to skončilo. Podle slov automobilky se výroba rozjíždí velmi pomalu. Společnost sice slibuje zlepšení, ovšem nyní platí pravidlo, že kdo si vůz objedná, musí si počkat 12 měsíců a to v tom lepším případě, někdy i měsíců 18, než automobil dostane.

Taková čekací doba však není pro každého a proto začíná přibývat zrušených objednávek, což přiznává i sám Elon Musk, který prozradil, že v nedávné době bylo zrušeno 63 tisíc objednávek z celkového počtu 518 tisíc. Dále se však k celé problematice vyjádřil těmito slovy: „Myslím, že tato čísla jsou bezvýznamná. S minimálním úsilím můžeme počet rezervací zvýšit, ale nemá to smysl. Je to jako byste si v restauraci objednali hamburger a čekali na něj hodinu a půl. Také bude vaším největším zájmem to, aby přišlo ještě více lidí na více hamburgerů?“

Tesla nyní začala pracovat na výkonnějším provedení celého automobilu, ještě předtím však chce Musk zapracovat na výrobní situaci: „Když jsem řekl, že procházíme výrobním peklem, myslel jsem to doslova. Nikoho z toho neviníme, protože jsme si do něj dobrovolně koupili lístek,“ dodal Musk.

Na začátku příštího roku by se měla rozjet výroba další varianty s pohonem všech čtyř kol. Druhá polovina roku pak bude ve znamení exportu mimo trh spojených států. Do výroby by se měly dostat i modely s pravostranným řízením, které budou staveny od roku 2019.