Jste majitelem modelu Porsche a má béžový interiér a stalo se vám, že se odrazilo světlo a byste si kvůli tomu museli koupit nové sluneční brýle? Pokud ano, pak by vám je Porsche mělo proplatit.

Pokud jste někdy seděli ve voze Porsche s béžovým interiérem, možná se vám stalo, že vás oslnilo světlo, které se odrazilo od palubní desky. Tento problém se dá odstranit několika způsoby, například zakoupením slunečních brýlí. Jenže toto řešení bylo nuceno zvolit tolik řidičů, až vznikla velmi kuriózní hromadná žaloba.

Automobilka na jejím základě byla donucena vlastníkům jejich vozů se světlovým interiérem brýle proplatit. Pokud se tento případ týká i Vás, tedy že jste si kvůli jejich vozu koupili nové sluneční brýle, popřípadě učinili jiné úpravy, pak vám automobilka proplatí náklady ve výši od 50 do 175 dolarů. Maximálně tak necelé čtyři tisíce korun.

Mezi poškozenými jsou majitelé Porsche z let 2007-2016, které mají interiér laděný do béžového odstínu. Těch má stuttgartská automobilka v nabídce hned několika to Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Grey či Sand Beige. Automobilka je svolná vyplatit i bývalé vlastníky automobilů, pokud si o platbu zažádají do 21. září tohoto roku.

Jedná se o velmi kuriózní případ, který je však postaven na dostatečně pádném argumentu. Tím je ten fakt, že oslnění z palubní desky může být skutečně velkým bezpečnostním problémem Porsche sice oznámilo že v souvislosti s tímto problémem nebyla hlášena žádná dopravní havárie či věcné poškození, ke kterým by došlo z důvodu oslnění sluncem odrážejícím se z palubní desky vozu. Ovšem aby zabránilo nákladnému soudnímu řízení s druhou stranou se zkrátka dohodlo.