Škoda Auto má v plánu produkci nového levného modelu. To dokazuje jednání se společností Tata, se kterou se automobilka sice nedohodla, ovšem vize postavit malý, ale levný vůz tu stále je.

Je to již nějaký ten pátek, kdy mladoboleslavská automobilka jednala s Indickou společností Tata Motors. Cílem jejich jednání byla vzájemná spolupráce na stavbě malého automobilu, který by byl cenově dostupný. Určený měl být zejména pro indický trh a také další rozvíjející se asijské trhy. Vůz měl stát na platformě A0 Entry a velikostně se měl rovnat Fabii.

Toto vyjednávání však nakonec nenalezlo šťastného konce a po několika měsících vyjednávání došly obě strany k názoru, že by vzájemná spolupráce nepřinesla to, co by obě strany očekávaly. Oficiální vyjádření pak znělo takto: „Společnosti dospěly k závěru, že v současné době se ani technické, ani ekonomické synergie nedají realizovat ve společně požadovaném rozsahu,“.

Jenže to neznamená, že by automobilka Škoda chtěla ustoupit ze svých cílů. Thomas Sedran, ředitel strategie koncernu Volkswagen prozradil, že by Škoda Auto měla produkovat cenově dostupný automobil do roku 2020. Zároveň také dodal, že se bude stále jednat o automobil určený primárně pro rozvíjející se trhy. Zatímco Evropské země se nejspíše tohoto vozítka nedočkají, obyvatelé zemí jako Brazílie, Íránu či Indie si jej budou moc zakoupit.

Automobilka z Čech své automobily již dávno nevyrábí pouze doma. Mezi země, kde produkuje patří například Čína, Indie či Rusko.