› 55 automobilů ŠKODA SUPERB nově ve službách Ministerstva zahraničních věcí České republiky
› ŠKODA SUPERB opět potvrzuje kvality reprezentativního vozu s prémiovou kvalitou
› Členové diplomatického sboru se připojují k dalším významným činitelům České republiky, kteří automobily ŠKODA již delší dobu používají

ŠKODA SUPERB

Velvyslanci České republiky budou při výkonu svých pracovních povinností používat vozy ŠKODA SUPERB. Ty postupně nahradí stávající vozy prémiové konkurenční značky, které byly v diplomatických službách České republiky využívány od roku 2005 doposud. Je to vůbec poprvé, co domácí automobilka zvítězila v tendru na reprezentativní vozidla pro české ambasadory.

Prvním deseti velvyslancům ČR byly automobily slavnostně předány za účasti náměstka ministra zahraničních věcí Miloslava Staška. Další dodávky budou následovat tak, aby do vozového parku české diplomacie přibylo celkem 55 nových kusů modelu SUPERB. Ty budou sloužit v rámci 34 zastupitelských úřadů České republiky po celé Evropě, zbytek vozů doplní vozový park významných institucí při ministerstvu zahraničních věcí. Uzavřená smlouva zajišťuje ministerstvu zahraničních věcí reprezentativní vozy ŠKODA pro velvyslance do roku 2021 s každoroční obměnou za nové.

„Je to pro nás velmi prestižní záležitost. Značka ŠKODA je hrdým a zodpovědným reprezentantem nejen v České republice, ale po celém světě. Je nám ctí, že budeme moci reprezentovat prostřednictvím zastupitelských úřadů a velvyslanců ČR,“ řekl při předání ředitel ŠKODA AUTO Česká republika Luboš Vlček. „Opět se potvrdilo, že modelová řada SUPERB patří na špičku svého segmentu po stránce jízdních vlastností, komfortu a spolehlivosti. Nasazení v diplomatických službách státu je jedinečnou symbiózou zastoupení České republiky a značky ŠKODA na mezinárodní scéně,“ dodal Luboš Vlček.

„Vozy značky ŠKODA jsou na našich úřadech v zahraničí poměrně rozšířené a využívá je řada českých diplomatů. Jsem rád, že se k nim nyní zařadí i velvyslanci působící na našich ambasádách v Evropě,“ uvedl při této příležitosti Miloslav Stašek.

Třetí generace modelu SUPERB ztělesňuje progresivní techniku zabalenou do nadčasové karoserie reprezentativních tvarů. Ke špičce segmentu se řadí nejen svými prostorovými parametry, ale sleduje také nejmodernější trendy v oblasti konektivity a zobrazení informací o stavu vozidla. Pobyt na palubě usnadňuje až 29 „Simply Clever“ řešení. Všechna vozidla dodaná ministerstvu zahraničí budou mít pohon 4×4, šestistupňovou převodovku DSG a nejvyšší stupeň výbavy Laurin&Klement. Většinu z nich pohání vznětový motor 2,0 TDI/140 kW, některé pak zážehový agregát 2,0 TSI/206 kW.

Velvyslanci ČR se tak přidají k významným představitelům státu, kteří již vozy ŠKODA ve svých funkcích používají. ŠKODA SUPERB slouží například prezidentu republiky nebo předsedům obou komor Parlamentu ČR. Ostatně exkluzivní modely značky ŠKODA mají v nejvyšších patrech státní správy dlouholetou tradici. Už první československý prezident T. G. Masaryk jezdil od roku 1926 v legendárním voze ŠKODA Hispano-Suiza.