Frankfurtský autosalon je za dveřmi a společně s ním se nám představí skutečně velké množství novinek. Na ty německé jsme se již podívali, a nyní je čas představit si i novinky ostatních automobilek.

Škoda

A začněme hned tou naší domovskou. Škoda ve Frankfurtu představí SUV Karoq, které sice již jezdí nejen po našich silnicích bez maskování, ovšem prohlédnout si ho pěkně z blízka a na vlastní oči mělo možnost zatím jen několik málo vyvolených. Tomuto novému modelu pak bude dělat doprovod ještě elektrický koncept Vision E, který sice debutoval již v Číně na IAA, ovšem nyní se představí v inovované podobě.

Kdo další?

Mezi dalšími značkami se objeví například Bentley se svým novým Continentalem GT či Ferrari Portofino. Velmi zajímavý bude jistě také koncept nové generace Kie Cee´d, který bude mít karoserii typu fastback. Renault zde představí velmi očekávaný Megan RS a Toyota svůj Land Cruiser. Dacia se pochlubí novým Dusterem, který bude chtít zcela jistě navázat na úspěch svého předchůdce. Hyundai pak představí své nové SUV jménem Kona a model i30 s karoserií fastback.

Ano či ne?

Dále by se ve Frankfurtu mělo představit skutečně velké množství novinek, které však nebyly oficiálně potvrzeny. Například Audi by zde mělo vystavovat novou generaci A7 Sportback a Lamborghini nové SUV Urus, které je naplánováno na příští rok. Volkswagen by mohl odprezentovat také nový Touareg. Jisté není ani to, zda se zde představí automobilka Rolls-Royce se svou novou generací Phantomu. Kolik z těchto jmenovaných se však ve Frankfurtu představí, nevíme.

Autosalón se bude odehrávat na adrese Ludwig-Erhard-Anlage 1. Výstavní prostory budou pro veřejnost otevřeny od soboty 16. září do neděle 24. září a to vždy od 9 hodin ráno do sedmi večer. Vstupné činí 12 eur, tedy asi 300 korun na místě.