Z mnoha různých důvodů dnes uvažuje o kameře do auta v podstatě každý majitel vozu. Pořízení autokamer má řadu důvodů – zhusta jde pouze o možnost zaznamenávání průběhu cest. To je velice užitečné například pro zaměstnavatele řidičů z povolání. Na kameru je zaznamenána pracovní jízda a obě strany pak mají zpětnou vazbu. Cestu si mohou přehrát, a to samozřejmě s přesným uvedením lokace a času.

Autokamera

Kamery do auta si ovšem pořizují i soukromé osoby. Jedním z důvodů je opět možnost snímat na kameru třeba cestování na dovolené. Možnost stáhnout si záznam do PC a vytvořit si tak rodinné videoalbum je dnes velice atraktivní. Autokamera má samozřejmě ale i jiné funkce. Může fungovat jako jakýsi bezpečnostní hlídač, který zaznamená jakýkoli pohyb kolem vašeho vozu v době, kdy nejste přítomni. Vandalství nebo dokonce pokus o krádež jsou autokamerou zachyceny a v případě vyšetřování mohou být doloženy jako důkaz.

Nejednou byly autokamery dokonce velice důležitým svědkem při dopravních nehodách anebo přestupcích. I tady fungují jako spolehlivý důkaz a při policejním vyšetřování mohou značně pomoci. Záznam z autokamery je důvěryhodný a naprosto objektivní.

I proto je palubní kamera do auta v současnosti jedním z nejčastějších doplňků do našich vozů. Nepovažuje se už dokonce ani za nadstandard. Majitel vozu tedy řeší spíše otázku, nikoli zda si kameru koupit, ale spíše jaký typ. Jedním z nich je například autokamera ve zpětném zrcátkuCEL-TEC M6 Dual. Snadno se namontuje na zpětné zrcátko a řidiči nepřekáží ve výhledu. A má všechny moderní parametry: G-senzor, asistent prohlídání jízdních pruhů, antikolizní asistent, zadní vodotěsnou kameru, detekci pohybu a monitoring parkování… Jednoduše ideální volba!

Autokamera CEL-TEC M6 Dual se dá zakoupit na eshopu cel-tec.cz.