Olivera Myslíte si ze jde mít perfektně vybavenou mobilní kuchyni? Slavný kuchař Jamie Oliver ukázal ze stylovou kuchyni na čtyřech kolech mít jde a to v opravdu luxusním provedení.

Jamie Oliver je jméno, které nejspíše není nutno blíže představovat. Tento sympatický kuchaříček to dotáhnul až k anglické královně. Věděli jste však o něm to, že miluje automobily značky Land Rover? S tou se nyní spojil a společně vytvořili mobilně kulinářský projekt a to Land Rover Discovery upravený do podoby luxusní kuchyně.

S tím mu pomohla divize SVO, která se specializuje na netradiční úpravy vozu Land Rover. Díky ni tak automobil obsahuje snad vše na co si profesionální kuchař vzpomene. Na středové konzoli tak kuchař najde topinkovač a v prostoru motoru je speciální hrnec na pomalé vaření. U zadního okénka je dokonce bylinková zahrádka, která pojme až osm různých bylinek. Mezi další zajímavosti patří například zmrzlinovač, dávkovač olivového oleje, grill či mlýnek na maso. Všechny tyto prvky jsou umístěny v netradičních prostorech celého vozu a jsou upraveny tak aby ladily s jeho designem.

Při dnešní máslové panice se zaručeně hodí i stloukač másla, který je umístěn ve speciálním hliníkovém pouzdře v kolech. Do nej stačí nalít smetanu a automobil se při jízdě postará o zbytek. Samozřejmostí je i prostor kde se najíst poté co je uvařeno. Stačí jen ze zavazadlového prostoru vysunout pult s vařičem a také s plochou televizi na které můžete sledovat své oblíbené kuchaře.

„Nikdy bychom nevěřili, že po nás někdo bude chtít kola schopná stloukat máslo. Práce s Jamiem byla obrovská zábava, chtěl skutečně posunout hranice toho, co bylo možné udělat s tímto všestranným vozidlem,“ říká o vozu ředitel SVO David Fairbairn.